Фолиа за прозорци

Показани от 1 до 6 от 6 (1 страници)

Това е разделът, от който можете да закупите висококачествено слънцезащитно фолио за прозорци. Фолиата ни са дело на утвърден производител, а това означава, че продуктите, включени в категорията, ще покрият най-високите ви очаквания. Цените, които ви предлагаме са невероятно изгодни. Покритията се предлагат на линеен метър, а посочената цена е за ролка с дължина 50м.

Предназначение и свойства

Съществуват различни причини да потърсите качествено фолио за прозорец. Най-често хората купуват такъв продукт с намерението да ограничат проникването на пряка слънчева светлина в помещенията. Фолиата от първокласната ни колекция са идеална алтернатива на прозоречните завеси и щори. Те ви позволяват да създадете минималистичен и напълно изчистен интериорен стил.

Самозалепващото слънцезащитно покритие може да бъде с различен цвят и степен на засенчване. Предлагаме различни цветове с различен визуален ефект. Например, можете да закупите модел, който прави прозореца син от вътрешната страна и сребрист от външната. Видимостта през стъклото е еднопосочна. Отвън не може да се види какво има в помещенията.

Самозалепващото огледално фолио за прозорци ви позволява да поддържате оптимални температури в жилищните и офис помещения, като ограничите проникването на слънчевите лъчи и студа. Благодарение на многослойната структура на огледалния филм, стъклото придобива по-добри изолационни свойства. При ниски външни температури, топлината във вътрешността се запазва.

Как фолиото променя свойствата на прозореца?

Стъклопакетът заема около 80% от площта на прозореца – останалата част е алуминиев или PVC профил при съвременната дограма. Ако използвате стар модел дограма, чиято подмяна ви се струва твърде скъпа в момента, можете да модернизирате остъклената част с помощта на слънцезащитно фолио за прозорци. То ще заглуши светлинните вълни, преминаващи през стъклото по няколко различни начина.

Фолиото ще направи повърхността на стъклото огледална и много по-ефективна. Здравото залепване към повърхността трае години, а същевременно прозорецът изглежда супер ефектно и модерно. Металическият слой на материала отразява както светлината, така и инфрачервеното лъчение, проникващо отвън.

Тониращото покритие не отразява слънчевите лъчи, а ги поглъща. Степента на прозрачност на материала определя нивото на слънцезащита. Параметрите при различните видове затъмняващо фолио за прозорци варират от 15 до 60%. Същевременно филмът придава значителна дебелина и здравина на обикновеното прозрачно стъкло.

Фолиата, които ви предлагаме притежават оптимална плътност и отлични слънцезащитни свойства, благодарение на многослойната им структура. Всеки от стандартните ни продукти се състои от следните 8 слоя:

  1. Защитен слой;
  2. Охлаждащ слой;
  3. Слой, блокиращ UV лъчите;
  4. Нано-слой против отблясъци;
  5. Удебеляващ слой;
  6. Слой против износване, устойчив на слънчеви изригвания;
  7. Силиконов маслен филм;
  8. Лепящ слой нано-лепило.

Еднопосочното виждане е сред важните характеристики на фолиата. Често клиентите ни търсят фолио за прозорци да не се вижда отвън, за да си осигурят уединение, без да използват щори или завеси. Това е по-лесният за монтиране вариант, а също и по евтин и удобен за поддръжка. Фолиото не пречи на рутинното измиване на прозорците, което е по-лесният вариант от почистването на щори и изпиране на пердета.

Начин да оптимизирате енергийните разходи

Най-солидната част от разходите на едно домакинство се насочват за отопление и климатизация на помещенията в жилището. Използването на климатик през лятото може значително да повиши сметките за електроенергия. Можете лесно и на достъпна цена да оптимизирате разходите за електричество, като облепите с някое от нашите фолиа прозорците с южно и източно изложение.

Фолиото е най-бюджетното решение за поддържане на приятни температури в дома по време на летните горещини. Благодарение на специфичната структура на засенчващите ни продукти, те не са трайно фиксиращо се решение. Можете да поставите затъмняващия филм в началото на сезона и лесно да го премахнете без остатък в края на лятото.

Желателно е да определите внимателно степента на засенчване, когато избирате самозалепващо фолио за прозорци, за да постигнете максимална ефективност и отлични резултати от използване на продукта. В каталога ни ще намерите отличен избор от такъв тип фолиа, различаващи се по цвят, плътност и засенчваща способност.

Какви функции изпълняват фолиата?

Фолиото за прозорец се среща в няколко различни варианта. Всяка модификация изпълнява различна функция, като тя може да бъде допълнена и от други свойства, които приемаме за основни при този вид покрития. Заслужава си да обърнем специално внимание на всеки вид фолиа, за да научите как многослойният филм ще промени вашето жилище, а по този начин и ежедневния ви живот.

Спрямо свойствата им, фолиата се предлагат в следните варианти:

Термо модели

Заслужава си да инвестирате в качествено термо фолио за прозорци на изгодна цена, защото това покритие минимизира загубите на топлина през отоплителния сезон, като леко намалява прозрачността на стъклопакета. По отношение на функциите то е подобно на енергоспестяващия стъклопакет, но с него се елиминира нуждата от смяна на стъкло. Тоест, вариантът е по-евтин.

Материалът притежава задължителната многослойна структура: основата е полимер, който фиксира покритието върху стъклото. След това има функционален, металически слой, който може да бъде сребърен, златен или оловен. Още един метален слой защитава метала от окисление и повреждане. Термо фолиото се лепи от вътрешната страна на прозореца, като по този начин става изключително дълготрайно.

Декоративни фолиа за PVC дограма

Декоративното слънцезащитно фолио за прозорци е също с достъпна цена, така че е напълно оправдано, ако решите да използвате такъв вариант. Покритието има основно декоративна функция, но същевременно притежава и други полезни свойства. Тонирайки стъклата, фолиото им придава син или зеленикав оттенък – супер ефектно решение за по-красива фасада на къща и апартамент.

Фолиото с цвят металик изглежда супер ефектно. С него помещенията са леко затъмнени, а външната част на сградата придобива по-привлекателен вид. Предлагат се покрития тип витраж. Декоративният слой се формира върху най-тънкия полимер чрез печат и създава ефект на полупрозрачен витраж. Принтираният материал се залепва от вътрешната страна на прозореца и трябва да съответства на неговия размер.

Противоударен защитен филм

Подсиленото фолио за стъкла на прозорци се изработва от нитроцелулоза. То изпълнява три важни задачи: предотвратява счупване на стъклото; затруднява проникването на външни лица в помещението; предотвратява образуването на фрагменти в случай на силен удар по прозореца с двоен стъклопакет.

Фолиата, включени в продуктовата ни гама, изпълняват всяка от изброените функции. Те ограничават външните влияния на околната среда, като подобряват условията на живот в затворените пространства. Същевременно играят важна декоративна роля, подобрявайки естетиката на цялата сграда и, защитавайки стъклата от лесно счупване при удар, например с футболна топка.

Тониране на стъклопакета на прозореца – защо е важно да го направите?

Дали защото се налага да подобрите характеристиките на някое остъкление, или просто желаете да създадете креативен дизайн на фасадата на вашето жилище, с термо фолио за прозорци ще го постигнете бързо и икономично. Фолиата ни могат да се използват върху всички видове дограми, витрини и други стъклени конструкции.

Нашият онлайн магазин ще ви помогне да се снабдите бързо и лесно, но преди всичко на много разумна цена с покрития на утвърдени производители, отговарящи на всички европейски стандарти. Фолиата ни са подходящи за бронирани стъкла, за защита от интензивна слънчева светлина и топлина и за декориране на стъклени повърхности.

Основна задача на архитектурните ни покрития е е да придадат на стъклото определени свойства за създаване на комфортна среда в съответното помещение. В продуктовата ни гама има атермални фолиа за стъкло, които отразяват топлината на слънчевите лъчи, предотвратявайки възможността за прегряване вътрешността на сградата.

За премахване на проблема със заслепяващите отблясъци са проектирани слънцезащитни модели, а за увеличаване на здравината на остъкляването - бронирани. Декоративните материали ви позволяват да приложите всяко изображение върху повърхността или да я направите огледална с помощта на огледално фолио за прозорци на конкурентна цена.

Слънцезащитните ни UV фолиа са предназначени за поставяне от вътрешната страна на прозорците. Това ви позволява да облепите безопасно дори големи остъклени участъци, намиращи се на значителна височина. Поставянето на фолиото отвътре на прозореца го защитава от повреждане вследствие на агресивни атмосферни влияния – резки температурни промени, влага и пряка слънчева светлина.

Всеки модел термоизолационно фолио за прозорци от нашата колекция може да се монтира на всякакви стъклени повърхности, предлагайки невероятна лекота на монтаж и демонтаж. Със задачата по залепване на фолиото може да се справи всеки, дори хора, които никога не са поставяли какъвто и да е вид самозалепващо се покритие.

Демонтажът на фолиото след края на горещия сезон или след изтичане на експлоатационния му период е също толкова лесен. Поради факта, че материалът съдържа специфичен нано залепващ долен слой, след сваляне на филма, върху стъклото не остават следи от лепило. Материалът е здрав и дълговечен, устойчив на надраскване.

Тонирането на стъклата с uv фолио за прозорци повишава ефективността на изолацията на сградата. С една скромна финансова инвестиция ще можете да поддържате комфортна температура на въздуха в своето жилище и да подобрите енергоспестяващите свойства на стъклопакета. За инсталиране на филма не ви е нужно съдействието на професионалист.

Светлоотразителното слънцезащитно фолио се използва за подобряване на експлоатационните характеристики на стъклените конструкции, както и за защита на помещенията от UV лъчи. Тонирането намалява яркостта на светлината, влизаща в стаите, което ви позволява да регулирате нивото на естествената светлина.

В допълнение, покритието повишава безопасността при използване на стъклени конструкции. Ако повърхността е повредена, тя не позволява на отчупили се фрагменти да наранят хората, намиращи се в близост. Също така слънцезащитният прозоречен филм намалява температурата на въздуха в помещенията, елиминира отблясъците върху компютърните монитори, както и други отразяващи повърхности и предотвратява изгарянето на мебелите.

Ползи от фолиото в офис сградите, за които си струва да помислите

Тонирането на стъклените прегради в офис и административни сгради е важен аспект при създаването на условия за ползотворна дейност на всеки служител. Осигурявайки уединение и комфорт на своите сътрудници, вие полагате основите на по-висока работоспособност и по-добри резултати, допринасящи за растежа на вашата компания.

С инсталирането на тониращо защитно фолио за прозорци възможността за възникване на ситуации, касаещи неприкосновеността на личното пространство е сведена до минимум. В допълнение, филмът ще намали нивото на шум и ще позволи на служителя да се потопи напълно в работния процес.

В резултат на матиране на стъклата посредством фолиото, се създава ефект „пясъкоструене”. Нека отново отбележим, че матовият филм е способен да предава ултравиолетова радиация, но предотвратява предаването на пълноценно изображение. По правило този тип филми често се използва за декориране на прегради в офис помещения. Факт е, че прозрачността на филма е сведена до минимум, но в същото време се запазва пълно предаване на светлинни потоци.

Тонирането с огледално фолио за стъкла ви позволява да предадете ефекта на еднопосочна видимост. Фолиото с огледален ефект се нарича така, тъй като филмът напълно отразява изображението отвън, а възможността за пълноценно наблюдение остава вътре в стаята. Този вид покритие често се използва за украса на витражи, стъклена част на интериорни врати и прозорци.

Монтирането на защитен филм върху конструкцията на прозореца предполага увеличаване на здравината на стъклото. В същото време, в случай на сериозен удар върху защитеното стъкло, неговите фрагменти ще останат върху филма и няма да причинят нараняване на хората наоколо.

Използване на фолиото у дома

Днес покриването на различни стъклени повърхности с фолиа става все по-популярно и в това няма нищо странно. Защо да плащате сериозни суми пари за сложна технология, която може да бъде перфектно пресъздадена с помощта на фолио за прозорци, чиято цена е по джоба на обикновения човек?

С помощта на фолиото процесът на тониране на стъклата е бърз, лесен и достъпен от финансова гледна точка. Фолиата отдавна се използват в обществени сгради и бизнес обекти, а от скоро се настаниха трайно и в домашния интериор. Този тип филми могат да се поставят не само върху прозорците и остъклени тераси, но и върху други стъклени повърхности, които са част от интериорния дизайн на жилището.

Декоративните фолиа могат да имат матова или прозрачна основа, върху която е приложен модел с определен цвят или текстура. Едва ли е нужно да изтъкваме, че фолио за прозорци против слънце може да се закупи в различни комбинации от цветове. Синьо и сребристо или черно и сребристо са цветовите схеми, които са най-силно застъпени в продуктовия ни каталог.

Богатият избор от модерни и стилни цветови решения позволява на всеки да избере схемата, която е най-подходяща за неговия интериор и екстериор. Също така филмът може да се нанася на няколко слоя, което ще придаде на помещението уникална красота и изтънченост. Благодарение на самозалепващото ув фолио за прозорци идеята за дизайн с всякаква сложност се превърна в реалност. Вече можете лесно да украсите остъклената повърхност на мебелите, стъклените витражи на вратите, прозорците и преградите. По този начин е супер лесно да постигнете желаната хармония между външния свят и уютното ви жилище.

Използвайки нашето топлоизолационно фолио за прозорци, вие ще постигнете едновременно няколко търсени ефекта. Ще намалите сметките за електричество и отопление, ще елиминирате слънчевите отблясъци върху екрана на телевизора и компютъра вътре в помещенията и ще си осигурите желаното уединение.

Фолиото защитава дома ви от погледите на хората, намиращи се отвън. То е идеалният заместител на други декоративни и функционални прегради като щори и пердета. За да намалите прозрачността на стъклата не е нужно да монтирате корнизи и да пробивате отвори в стените, тавана или дограмата.

Нашето енергоспестяващо фолио за прозорци се грижи не само за добрите условия на живот във вашия дом, но и за вашата безопасност. В случай на счупване, стъклата няма да се пръснат на милион малки фрагменти и да ви наранят. Залепващата основа на филма държи отломките на едно място. Това ви дава възможност да изчакате със смяната на стъклото, вместо да действате по спешност.

С поставянето на фолио за прозорци огледално нивото на дневна светлина в стаята се намалява, но зрителните качества на стъклото се запазват. Само помислете: ако прозорците ви са покрити със щори или завеси, вие няма да имате безпрепятствен визуален достъп до външното пространство, когато са спуснати или затворени.

С UV покритието ще защитите елементите на интериора от преждевременно износване. Слънчевата светлина, проникваща през прозореца, причинява избеляване на тъканите (завеси, дамаски, подови настилки) и изгаря лаковото покритие на дървените мебели. В същото време стъклата придобиват повишена пожаробезопасност.

Към доказаната негоримост на материала можем да добавим и неговата екологичност. След като поставите слънцезащитно фолио за стъкла от вътрешната страна на прозорците, в помещенията няма да се отделят токсични емисии и неприятна миризма. Можете спокойно да обезопасите остъклените части в спалнята и детската стая със самозалепващите ни фолиа.

Правилната грижа за фолиото ще удължи експлоатационния му живот

Грижата за вашето енергоспестяващо фолио за прозорци, закупено на изгодна цена е не по-малко важна. Неправилното почистване би могло да доведе до бързото износване на филма и понижаване на основните му свойства. Макар цената му да е достъпна, особено спрямо други съществуващи методи, струва си да защитите своята инвестиция.

Особено важно е, когато почиствате многослойното фолио за прозорци против студ, да не използвате препарати, съдържащи амоняк. Амонякът ще доведе до избледняване на филма и намаляване на засенчващата му способност. Той е съставка на някои средства за почистване на стъкла, затова е важно да четете внимателно съдържанието на препаратите, които използвате за почистване.

Също така не се препоръчва почистване на отразяващо фолио за прозорци с груби абразивни препарати и метални инструменти. Това ще причини фатално надраскване на фолиото и загрозяване както на интериора, така и на фасадата на вашия дом. Фолиата не се надраскват лесно при ежедневна употреба на прозорците, но при грубо механично въздействие, могат да се появяват драскотини.

Почистването на стъклопакета от външната страна може да се изпълнява по обичайния начин. С правилното полагане на закупеното при нас фолио за прозорци против слънце с ниска цена и с правилните грижи, то може да продължи да изпълнява основните си задачи в продължение на години.

Какво представлява правилният монтаж?

След като сте получили нужния ви вид и количество uv фолио за прозорци на изгодна цена, следва етапът на неговото поставяне. За правилно залепяне на този материал са ви нужни същите инструменти, каквито се използват при лепене на всички самозалепващи фолиа. Това са: макетен нож или остра ножица, линия, шпатула с гумен или пластмасов ръб и мека микрофибърна кърпа.

Важно условие преди поставянето на UVи топлоизолиращо фолио за прозорци е прецизното почистване на стъклената повърхност. Така ще избегнете риска да останат забележими петна и въздушни мехурчета, които ще виждате през целия период на използване на фолиото. Желателно е да се отстранят гумените уплътнения на дограмата, за да могат ръбовете на филма да се скрият под тях.

За максимално здраво свързване на покритието и основата, повърхността се почиства от мръсотия и прах, а при нужда се обезмаслява. Преди полагането на самозалепващо фолио за стъкло и прозорци, основата се навлажнява. Това ще позволи по-лесно наместване на филма върху работната повърхност. Влагата, останала под филма се изпарява с течение на времето.

Лепенето на фолиа за прозорци изисква малко повече прецизност. Желателно е да изгладите добре филма със шпатула, като същевременно избутвате навън въздушните мехурчета. Резултатът ще удовлетвори дори най-взискателните ни клиенти. Готови сме да съдействаме на всеки наш клиент при избора на продукт от каталога ни.