Самозалепващи 3D тапети

Показани от 1 до 20 от 159 (8 страници)

Добре известен факт е, че видът на стените формира в голяма степен атмосферата и стила на едно помещение. Техният цвят, структура и цялостна концепция определя дали ще ни бъде приятно в дадена стая и дали обзавеждането ще окаже желаното въздействие. Днес стените във все повече домове са покрити със самозалепващи тапети, имитиращи тухлена стена, каменен зид или друга натурална облицовка.

Плоскостите с триизмерен ефект притежават толкова много предимства, така че тяхната популярност днес не би могла да учуди никого. Ако планирате да използвате този вид декоративна облицовка, то при нас ще откриете най-атрактивните варианти, в чието качество и дълготрайност не бива да се съмнявате. Цените ни също ще ви изненадат много приятно.

Най-лесният ремонт в живота ви

Решавайки да използвате самозалепващи 3D тапети, вие не просто ще успеете да постигнете висока естетика и модерен интериорен дизайн. Преди всичко ще направите най-бързия и лесен ремонт в живота си, без да търсите майстори и да живеете в пълен хаос в продължение на седмици и дори месеци.

Благодарение на самозалепващия гръб, плоскостите се инсталират за броени минути, дори ако се налага изрязване и напасване на паната към наличните архитектурни детайли. По правило този вид облицовка не се използва за покриване на всички налични стени в помещението. Плочите се полагат върху една или максимум две стени, а понякога с тях се оформя борд, достигащ до средата на стената.

Полагането на 3д тапети самозалепващи върху стените не изисква никакъв опит, майсторски умения или специален набор от инструменти. За местата, където панелите трябва да се разкроят, ще са ви нужни единствено: ролетка/линия, молив за очертаване и остър макетен нож. Липсата на лепила правят целият процес чист и максимално бърз. В помещението не се усеща неприятна миризма.

Тапетите с триизмерна структура имат множество предимства, сред които можем да посочим:

  • Бърз и лесен монтаж, благодарение на самозалепващия гръб;
  • Разнообразие от декоративни ефекти – тухли, естествен камък, дърво;
  • Лек и лесен за боравене материал;
  • Отлични изолационни свойства: облицовката има доказани топло и шумоизолиращи свойства, както и способност да абсорбира вибрациите;
  • Устойчиви на намокряне и почистващи препарати - отблъскват влагата и мръсотията;
  • Хипоалергенна декорация – не отделя вредни вещества;
  • Сертифициран материал, съобразно директивите на ЕС за качество и безопасност;
  • Меки и безопасни за деца – стените, покрити със самозалепващи 3D тапети защитават от нараняване при случайни удари.

Трудно бихме могли да посочим недостатък на релефните самозалепващи 3Д тапети. Те са чудесно решение за наематели, които искат да създадат по-приятен и модерен интериор в наетото жилище. При напускане на квартирата, облицовката може да се свали също толкова лесно, без да останат следи и поражения върху мазилката. С тапетите от класическия вид не бихте могли да постигнете такова удобство.

Особености на материала

В интериорния дизайн набират популярност всички видове обемни панели с 3D ефект. Различните видове продукти се изработват от различни материали. Най-ефектните и скъпи декоративни покрития са изработени от дърво, камък и гипс. Панелите, изработени от композитни материали, също предлагат огромно поле за творчество: PVC, пенополистирол и други видове пластмасови панели.

Специално внимание заслужават меките и леки 3Д самозалепващи се тапети от разпенен полиетилен, чиито цени са достъпни за редовия потребител. Декоративните релефни плоскости се изработват от разпенен полипропилен със защитен pvc слой. Благодарение на порестата си структура, полимерът запазва топлината добре, абсорбира звука, потиска вибрациите и в същото време има ниско специфично тегло.

Поради факта, че порите на материала са затворени, той също така проявява високи хидроизолационни свойства. Плоскостите от разпенен PP полимер са предназначени основно за употреба на закрито, въпреки тяхната доказана влагоустойчивост. Изложени на агресивна външна среда, те не биха издържали дълго, поради нарушаване на адхезията. Съществува риск да се отлепят по-скоро, отколкото сте очаквали.

Дизайнът на меките 3D самозалепващи тапети е много интересен. От едната страна те имат релефна структура, а от другата са гладки и изцяло покрити с лепило. Материалът радва купувачите с това, че няма мирис, не отделя вредни токсични вещества във въздуха и не предизвиква алергични реакции.

Единственото, за което трябва да внимавате, е неговата запалимост. Не използвайте тези панели в близост до печки без допълнителна защита. Не ги използвайте за довършване на аварийни изходи, не украсявайте с тях камини и други зони, които могат да имат пряк контакт с открит пламък. Също така не използвайте за декориране на действащи печки, чиито стени могат да се нагреят до високи температури.

Адхезивни свойства

За надежден монтаж на релефните декоративни панели от полипропиленова пяна не са необходими специални конструкции, дюбели или допълнително лепило. Лепилният слой, който вече е нанесен върху гърба на панелите, осигурява супер здрава фиксация върху почти всяка повърхност. Като цяло изискванията на панелите към температурния режим са минимални.

Лепилната им основа не губи свойствата си на силна фиксация при температури до -15 градуса, но в комбинация с директно намокряне, прах и пряка слънчева светлина, адхезията неизбежно отслабва. Ето защо не препоръчваме инсталирането на самозалепващ 3D тапет на открито, където ще бъде мокрен от проливните дъждове.

Въпреки всички тези предимства на адхезивната основа, лепенето на превъзходен самозалепващ 3D тапет камък върху напълно неподготвени основи не е желателно. Почти невъзможно е да залепите тапетите върху голи бетонни блокове, тъй като необработеният бетон е твърде хигроскопичен. Дори супер силният китайски лепилен състав не може да му противостои.

Преди монтажа недовършените повърхности все пак ще трябва да бъдат третирани с грунд. Същото важи и за основи със сериозни замърсявания - мазни петна, прашни стени и др. Друг съвет: след отстраняване на защитната хартия от гърба е по-добре веднага да залепите панелите. В случай на продължителен контакт с въздуха, лепилото ще изсъхне и ще загуби свойствата си.

Съхранението на закупените от нашия магазин евтини самозалепващи тапети е разрешено при всякаква температура. Те не губят свойствата си при замръзване и размразяване. Един съвет: след дългосрочно съхранение трябва да притискате панелите единствено по шева. Въпреки че пяната се връща в първоначалната си форма след натиск, грубите гънки може да не се възстановят.

Тапетите с триизмерен релеф са чудесен начин да скриете неравности по стените. Всеки, който се е занимавал с ремонти знае, че е по-лесно да сложиш някаква облицовка, отколкото да изравняваш стени. Меките стенни панели могат да бъдат супер полезни и значително да улеснят процеса на ремонта. Благодарение на релефа си, те визуално изглаждат неравностите по стените.

Самозалепващите се облицовки – продукт, който очарова с простотата си

Много от нашите клиенти вероятно си спомнят огромното търсене на миещи се облицовки през 90-те години на миналия век. Тогава, въпреки огромната им популярност, на тези материали се гледаше двузначно. Днес, когато изживяваме разцвета на "ремонтите в европейски стил" и бумът на пластмасовата облицовка виждаме триумфалното завръщане на самозалепващия се  3Д тапет.

Заслужава си да видим какво се е променило през годините и как дизайнерите използват този материал към настоящия момент. На първо място, освен въпроса за атрактивната визия, съществува и технически аспект. На практика тапетите от разпенен полипропилен спечелиха купувачите именно с техническите си характеристики.

Простотата е качеството, което най-силно привлича купувачите към този облицовъчен материал. Макар структурата ми у технологията на производство да са сравнително сложни, няма нищо по-лесно от залепването на така модерния днес самозалепващ 3d тапет тухли. Дори изрязването на плоскостта е лесно като детска игра. Въпреки значителния обем, тапетът може да се изреже с ножици или обикновен макетен нож.

Поддръжката на стенната декорация е също толкова лесна. Панелите не задържат влага, което ги прави подходящи за използване дори в помещения с висока влажност, каквато е кухнята. Те се почистват лесно с обикновени домашни препарати, което ще бъде оценено от домакините. Тапетите с PVC слой могат да се използват дори в банята, но при условие, че водата не преминава към самозалепващия се гръб.

Изолационни свойства

До момента не е създадена мазилка, която да притежава такъв набор от изолационни качества, каквито се приписват на меките и обемни покрития. Благодарение на разпенената си структура, един самозалепващ 3d тапет тухли притежава допълнителна звуко- и топлоизолационна функция. Това качество прави панелите не само декоративен, но и функционален елемент на интериора.

Доказано е, че дори стените да не са покрити изцяло с такова покритие, условията в помещението значително се подобряват. Специалистите препоръчват по възможност тапетите да се монтират на външни стени, за да се намалят разходите за отопление и климатизация на помещенията. Когато с тях се покриват преградни (вътрешни) стени, шумът от съседните помещения значително се понижава.

Приложение на 3D тапетите в жилищния интериор

Почти няма помещение, в което да се окаже неудачно монтирането на самозалепващи тапети тухли. Един от най-актуалните интериорни стилове в момента е стилът Лофт (таванско помещение), който задължително налага в помещението да има поне една оголена до тухла стена.

Постигането на такъв ефект с изкуствени материали е много по-лесно и финансово изгодно, отколкото да се търси естественото присъствие на тухлата в интериора. Малко хора биха били склонни да премахнат напълно мазилката от стените, за да извадят тухлите на показ. Операцията е трудоемка, мръсна и с неблагоприятен краен ефект. Помещението губи голяма част от своята изолация.

Най-логичното приложение на тапетите от разпенен полипропилен е спалнята. В каталога ни ще откриете страхотна колекция от луксозни 3Д тапети за спалня на достъпна цена. Независимо дали ще решите да покриете стените в цялата стая или само една стена, която има нужда от актуализация, резултатът ще бъде впечатляващ. Меките стенни пана са особено подходящи за спалнята, където е много важно да се чувствате уютно и сигурно.

Поради гладката повърхност и водоотблъскващи свойства, можете да поставите декоративен самозалепващ се тапет и в кухнята. С него ще успеете да създадете чудесен акцент, ако декорирате кухненския гръб в работната зона. Водните пръски и дори капки от хранителни продукти и напитки няма да успеят да образуват трайни и трудно почистващи се петна.

В продуктовата ни гама присъстват едни от най-модерните самозалепващи тапети за кухня, имитиращи тухлен или каменен зид. Плоскостите се предлагат в разнообразни разцветки, така че всеки може да открие нюанс, който най-добре се вписва в цветовата схема на помещението.

Напомняме, че при използване на самозалепващи се тапети за кухня е необходимо да се избягват зоните, където са инсталирани източници на топлина – готварски печки, отоплителни уреди, камини на твърдо гориво, газови котлони и т.н. Можете да инсталирате тапетите дори на тавана. Не трябва да се притеснявате, че в това положение панелът бързо ще падне: лепилният слой може да издържи натоварване до 20 кг, а самият панел е почти безтегловен.

Когато монтирате такъв тип панели на тавана, е по-добре да следвате някои препоръки: Необходимо е да се премахнат всички неравности и грапавини. Ако таванът е варосван, варовият разтвор трябва да се измие и повърхността да се остави да изсъхне. Остатъците от олющена боя трябва да бъдат отстранени, а повърхността да се третира с грунд. След това можете спокойно да преминете към залепването.

Съвети и препоръки относно монтажа

За разлика от PVC панелите, в структурата на обемния самозалепващ се тапет няма врязващи се ръбове. Това налага да упражните натиск по краищата, за да осигурите по-здраво и трайно свързване с основата. Монтирането на паната е изключително лесно, тъй като не се изисква пробиване на стените и изграждане на носещо скеле. Всяка плоча се залепва директно на стената, както декоративните стикери.

Има два начина на монтиране на самозалепващ 3d тапет тухли за стена: единият е да поставяте плочите цели, а другият – да направите срезове, така че да се получи свързване тип „тухла в тухла”. При вторият метод се постига по-естетична, безшевна визия на облицовката, а загубата на материал е минимална.

Дали да си помагате с някакво приспособление или да използвате ръцете си за оказване на нужния натиск? И двата варианта работят, но за безопасността на покритието е по-удачно да се работи с ръце, като натискът е добре премерен. В никакъв случай не бива да се използват остри инструменти, които биха могли да наранят защитното pvc покритие.

Предвид факта, че стените в повечето жилища не са идеално прави, е желателно да намерите отправна точка за монтирането на 3д тапети самозалепващи, от която да започнете. Това може да е центъра на стената или най-ниската точка. Любителите предпочитат да започват полагането на декорацията в посока от пода към тавана.

След приключване на монтажните дейности, нуждата от почистване е минимална. Обикновено е нужно само да се изнесе защитната хартия, отлепена от гърба на тапетите заедно с малкото количество изрезки. Стените могат да се използват по обичайния начин. Ако върху облицованата стена ще се монтират плафони или други стенни осветителни тела, ще се наложи пробиването на отвори. Използвайте LED крушки, които са с минимално нагряване.

Подготовка на стената – ключът към добрия краен резултат

Добрата подготовка е ключът към добрият краен резултат, затова не я пренебрегвайте, независимо колко е оскъдно времето ви и колко нетърпеливи сте да поставите новите 3 Д тапети на избраното място. В случай, че стената е на ниво грапава мазилка, ще се наложи да се направи шпакловка. Основата обезателно трябва да е идеално гладка.

Не забравяйте, че лошо подготвената основа ще компрометира здравината на свързване на всеки самозалепващ 3d тапет тухли за стена. Това ще се отрази на времетраенето на облицовката и много скоро отделни пана могат да започнат да се отлепят и падат. Разбира се, винаги можете да ги залепите отново, добавяйки нов слой лепило, но това ще затрудни демонтажа, ако след време решите отново да промените интериора.

Повърхността трябва да се почисти преди да започне монтажа. Това е особено валидно ако планирате да смените кухненския гръб с по-ефектните три де тапети. В случай че си имате работа със стена, която не е препоръчана за този материал, може да се наложи по-обстойна обработка. По-грубите основи понякога се налага да се изгладят със шкурка.

Мръсотия като пръски от готвене или прах ще попречат на красивите самозалепващи тапети за стени да залепнат трайно върху желаната повърхност. За по-добро прилепване, трябва да инсталирате плоскостите върху чиста стена, чисти керамични плочки или стъклени прегради. Без значение каква е вашата повърхност, доброто почистване е важно. Не забравяйте да почистите и фугите.

Ако планирате бърз ремонт в кухнята, със сигурност ще ви е нужен обезмаслител на базата на тринатриев фосфат (TSP). Той е най-добрият продукт за цялостно почистване на участъци с мазни наслоявания. При положение, че обмисляте покупката на 3д самозалепващи се тапети за коридор, ще е нужно просто да премахнете прахта от стенната мазилка.

За помещения, в които се пуши, може да се наложи обстойно измиване на участъка върху който ще се лепи. Преди да залепите първия самозалепващ 3д тапет, трябва да се уверите, че стената е напълно суха. Когато се работи в помещения с висока влажност, е възможно да се наложи нанасянето на грунд върху работната основа. Грундът значително повишава адхезията.

Съвети при използването на грунд и боя

Грундът помага да се постигне еднородност на незавършените повърхности като гипс, гипсокартон, шперплат и др. Когато се нанася грунд, е много важно да изчакате, докато изсъхне, преди да започнете да инсталирате зд самозалепващи тапети. Грундът отнема най-малко 72 часа, за да изсъхне напълно.

Можете да използвате всеки тип грунд с релефните 3Д самозалепващи тапети за стена, с изключение на един: Zinsser. Някои химични компоненти на този продукт могат да навредят на адхезията на тапетите. Уверете се, че грундът, който ще използвате е съвместим с лепилото на закупените панели. Попитайте в магазина кой продукт е подходящ за тази задача.

Ако сте на етап ново строителство и искате да боядисате стените преди да инсталирате 3D тапети самозалепващи за стена, няма проблем, но тогава ще се наложите да грундирате преди да положите боята. Освен това ще трябва да изчакате боята да изсъхне напълно, най-малко 21 дни, преди да поставите тапетите.

Бърз и евтин ремонт на всяка стая в дома

Декоративните панели с 3д тухли за стена са уместно решение за почти всяко жилищно помещение. От входната точка до стаята на вашето дете, навсякъде ще можете да се насладите на естетическите и функционални качества на този евтин и лесен за използване материал. Нека разгледаме поотделно всяка стая, където мекият релефен тапет ще ви свърши чудесна работа.

Спалнята: Това е помещението, където искаме да постигнем най-висока степен на комфорт, затова е повече от разумно именно там да поставим 3д тапети от пяна, закупени на разумни цени. Освен отличните му изолационни свойства, материалът е нетоксичен, не отделя миризми и е лесен за почистване.

Коридорът: Ще ви предложим невероятно разнообразие от 3d тапети за коридор на ексклузивни цени. За това място можете да изберете модел, имитация на камък или класическата тухлена стена в светъл вариант. Изборът се определя от степента на осветеност и от ефекта, който искате да постигнете.

Хол: Асортиментът ни от водоустойчиви тапети 3D с достъпни цени включва дизайни, които са перфектни за хола. Камъкът е най-добрият декоративен принт за това помещение, тъй като създава уютна и изискана атмосфера. Важно е, когато избирате нюанса на принта, да се съобразите с цвета на мебелите. Те трябва да контрастират, а не да се губят на фона на стените.

В електронния ни каталог всеки ще открие идеалния модел 3d тапети за спалня, хол, кухня или коридор. Различните продукти нямат строго определено предназначение, тоест, всеки модел може да се използва в желаното от вас помещение. Извършваме доставка на всякакви количества на територията на цялата страна.