Самозалепваща винилова настилка

Показани от 1 до 20 от 20 (1 страници)

При наличието на такова разнообразие от материали на съвременния пазар, все повече хора залагат на винилова настилка за облицовка на подовете в жилищни и комерсиални помещения. Виниловите плоскости заемат солиден сегмент от пазара и те са също важен артикул в продуктовия ни каталог. Предлагаме невероятно разнообразие от декоративни принтове и нюанси, за да задоволим всеки вкус и желание на купувача.

Състав и свойства на виниловите подове

След като все повече хора се замислят относно покупката на ПВЦ плоскости като вариант за подово покритие, заслужава си да разгледаме по-внимателно въпросния материал. Най-важната особеност на тези покрития е удобната за боравене форма, самозалепващата се основа (гръб) и многослойната структура на самата плоскост.

Всички видове винилови настилки имат многослойна структура, като всеки слой е с различен състав. Най-долният слой (основата) е поливинилхлорид, който осигурява здравина на продукта и влиза в директен контакт с повърхността при монтажа на виниловия под.

Следващият слой е фибростъкло. Той изпълнява функцията на подсилваща рамка и предпазва покритието от различни повреди вследствие на вътрешни и външни деформации.

Следва слой от PVC уплътнение, което придава здравина на продукта. Върху уплътнителния винилов слой се нанася декоративен филм, който придава на покритието визията на различни текстури - дърво, камък, керамика и други материали.

И накрая, последният слой е прозрачен полиуретанов филм, който предпазва пода от влага, UV лъчи и механични повреди. Също така, финишният слой на определен модел винилов паркет може да има противоплъзгащ ефект, благодарение на допълнително добавен структурен релеф.

Какви разновидности съществуват към настоящия момент?

В настоящия момент на пазара се предлагат три вида винилови подове: плочки, заключващ се ламинат и самозалепващи се плоскости. Всеки от видовете има свои собствени характеристики и особености на инсталиране, но трябва да е ясно, че монтажът на всяка разновидност е доста лесен и не изисква специални умения и професионална помощ.

При инсталиране на самозаключващи се и самолепящи се плоскости, полагането трябва да започне от най-далечния ъгъл на помещението в посока към изхода. В случай че покритието изисква използване на лепило, се използват акрилни лепила, като лепилото се нанася директно върху основата, а не върху облицовъчния елемент.

Важно е да се знае, че преди полагането на подовите pvc плоскости е необходимо да се осигури равномерност, сухота и чистота на основата, върху която ще се монтира материалът. Внимателното изравняване (замазка) има смисъл само в случай на използване на самозалепващо се покритие.

При полагане на винилов паркет, който можете да намерите на достъпни цени в магазина ни, когато се използва плаващ метод, ще бъде достатъчно да се премахнат само най-значимите пукнатини и дълбоки дупки. Виниловите подове могат да се монтират дори върху стари подови настилки, например върху плочки или линолеум.

Безспорни предимства на материала

Подовете от поливинилхлорид се радват на огромна популярност не без основателна причина. Използват се широко не само в нашата страна, но и в държави с по-висок стандарт, което показва, че цената не е единственият мотив за избора на купувача. Ако все още у вас се прокрадва колебание дали да изберете pvc плоскост или керамични плочки, то ето от кои плюсове можете да се възползвате, избирайки първия вариант:

  • Достъпна цена. Дори най-качественият продукт струва по-малко от добър ламинат или линолеум. Разликата в цената между винила и керамичните, дървените и мраморните покрития е дори още по-голяма;
  • Огромно разнообразие от декори, благодарение на което всеки купувач може да избере винилов под, въз основа на своите идеи за облика на интериора;
  • Устойчивост на влага. Тази характеристика на винила ви позволява да използвате материала в помещения с висока влажност;
  • Топлинен капацитет. Материалът е в състояние да абсорбира топлината и да остане топъл на допир дори в студена стая;
  • Издръжливост и надеждност. При спазване на всички препоръчани указания за монтаж, покритието ще бъде устойчиво на външни влияния дълго време. Материалът е устойчив на абразия, драскотини и вдлъбнатини;
  • Лесно поставяне. Монтажът не изисква специални умения и допълнителна помощ. Възможно е да се постави по няколко начина в зависимост от модела: чрез нанасяне на лепило върху подовата повърхност или използване на самозалепващи плочки за под, както и чрез опцията за заключващи се фуги;
  • Лесно почистване. Почистването на такъв под е много лесно, което няма да доведе до необходимост от допълнителни разходи за поддръжка;
  • Бърз ремонт. Ако по някаква причина част от покритието е повредено, то може лесно и бързо да бъде ремонтирано. Достатъчно е да се сменят само отделните (повредени) елементи.

На фона на изброените предимства, малко хора биха избрали друг материал, вместо самозалепваща винилова настилка. Тази опция е спасение за хората, които не разполагат с нужните средства за започването на основен ремонт. Не забравяйте, че подът е част от интериора, която може да влоши не само облика на помещението, но и удобството при неговото използване.

Приложението на винила в интериора е практически неограничено. Настилките могат да се използват в помещения с различно предназначение. Благодарение на повишената устойчивост на влага на материала, все повече потребители търсят подходящи пвц плоскости за баня. За банята препоръчваме да изберете заключващ се във фугите, а не самозалепващ модел.

Особености на монтажа на различните видове винилови покрития

Покупката на винилова настилка, чиято цена се вмества в скромния ви бюджет, е разумно решение. Достъпните цени на материала ви позволяват да ремонтирате сами подовете в отделни помещения или дори в целия си дом. За да изберете правилния продукт обаче, е важно да знаете какъв е методът за неговото монтиране. Така ще можете да изберете варианта, с който сте напълно уверени, че ще се справите сами.

Методите на инсталиране за различните видове покрития са следните:

Плочки без самозалепващ гръб

За да поставите PVC плочки с лепило, трябва да направите маркировка. Необходимо е да свържете ъглите на стаята с линии и да начертаете успоредна линия спрямо равнината на надлъжните стени, минаваща през центъра на стаята. Желателно е да се съсредоточите върху тази маркировка.

След това трябва да нанесете лепилото върху основата на пода и внимателно да започнете да поставяте плочките от центъра към стените. След полагането на плочите не забравяйте да отстраните въздуха между пода и PVC плочката, както и излишното лепило от лицевата страна с мека кърпа или гъба.

Паркетна система

Паркетната винилова система не се нуждае от лепило, тъй като при нея се използва Click система за свързване на отделните модули. Сглобяемата подова равнина обикновено се нарича "плаващ" под. Заключващите части на покритието са доста здрави и надеждни, благодарение на това е възможно настилката да се премести 3-4 пъти.

Работата по инсталирането на заключващи се плоскости за подове трябва да започне от далечния край на помещението. Необходимо е да се остави празнина между стената и ръба на плочката, за да се компенсира топлинното разширение. За да улесните щракването на фугите, можете да използвате гумен чук.

Самолепящи се плоскости

Монтажът на самозалепващи подови настилки не изисква сериозни усилия и допълнителни инструменти. При монтиране на плоскости със самозалепваща се основа също е необходимо да се направят маркировки според принципа на свързване на центровете на противоположните стени.

Полагането трябва да започне от един от ъглите, образувани в точката на пресичане на линиите. Този вид покрития също трябва да се инсталира, като се оставят малки празнини близо до стените. Можете да използвате разграничители при лепенето на панелите, а образуваното разстояние да фугирате с подходяща фугираща смес. Този вариант е особено подходящ за бяна.

Плюсове срещу минуси – кое надделява?

Винилова настилка се предлага на супер изгодни цени в нашия онлайн магазин, както и в много физически обекти. Дали обаче цената е единственият плюс на материала и кои са възможните минуси. Добре известно е, че няма материал, който да притежава единствено достойнства, без да има каквито и да е недостатъци, затова нека обърнем внимание и на двата аспекта на този продукт.

Обикновено, когато цената на една стока е твърде ниска, скептичният български потребител става особено подозрителен. Какви са уловките и има ли такива при подовете, познати още като LVT настилки? Като коректен търговец, ние сме амбицирани да ви предложим изчерпателна информация относно нашите продукти, за да ви спестим вероятните разочарование и помогнем да направите добре обмислен избор.

Какво точно представлява виниловият под и кои са неговите плюсове? Това са всъщност няколко вида покрития, всяко от които има многослойна структура. Всички слоеве, обединени в една здрава структура осигуряват висока издръжливост и дълъг експлоатационен живот на настилката. Визуално всеки вид пвц подова настилка може точно да повтори почти всички видове други покрития - естествен паркет, теракота, естествен камък, но на по-достъпна цена.

Спрямо други материали, винилът има няколко основни предимства: по-ниска цена, по-лесна инсталация и също толкова лесен демонтаж. Макар да е химично синтезиран полимер, а не естествен материал, той е екологично чист и напълно безопасен. Именно защото е изкуствен, а не натурален продукт, той е устойчив на влага (не гние) и не е склонен към образуване на петна.

Една от отличителните черти на всички видове винилови подови настилки е тяхната ненадмината водоустойчивост, което позволява използването на такъв материал в помещения, където се очаква директен контакт на подовата повърхност с вода. В същото време отделни модификации, като кварцовият винил Alpine Floor, издържат на значителни температурни промени и могат да се използват на открити тераси.

Покритията се полагат по различни начини – чрез плаващ метод или трайно фиксиране с лепило. Това дава възможност на потребителя да реши какъв продукт да избере на база на това дали скоро се планира демонтаж. Паркетните системи и самозалепващите плоскости са най-добрият вариант за наематели или при временно освежаване на дома преди основен ремонт.

Въпреки многобройните предимства на съвременните PVC настилки, трябва да се вземат предвид и някои негативни нюанси. Един от тях е по-високото съдържание на летливи съединения в сравнение с естествения паркет или ламинат, което ограничава използването на материала в помещения, където могат да пребивават хора със свръхчувствителност към пластмаса.

Също така могат да възникнат трудности при изхвърлянето на износеното покритие. Не е позволено изхвърлянето на композитни строителни материали в контейнерите за битов отпадък. Друг минус е възможността по време на експлоатация да се образуват вдлъбнатини от тежки предмети, както и да настъпи промяна в цвета под въздействието на слънчева светлина.

Какво представлява виниловият ламинат?

Ако обмисляте покупка на винилови плочки за баня, ние ви препоръчваме да изберете версията със заключващата Click система, поне за мокрите участъци. Този вариант има по-висока устойчивост на влага, поради липсата на лепила, чиято якост може да намалее значително при интензивно намокряне.

Какво всъщност представлява самият винилов паркет и по-висока ли е неговата цена? Структурата на виниловия ламинат се състои от два отделни слоя, комбинирани в една дъска. Най-горният слой е полиуретан, върху който е нанесена шарка, която служи като имитация на естествено дърво или камък. Основата на конструкцията е винил, надежден и еластичен материал.

Винилът увеличава здравината на панела и удължава периода на неговата експлоатация. Самата конструкция е лека и лесна за монтиране. Може да се положи върху керамични плочки и други покрития. Ако основата е на ниво бетонова плоча, преди инсталирането на винилова подова настилка е редно да се направи изглаждаща замазка и да се постави подложка.

Изборът на самозалепваща винилова настилка за баня заради ниската цена е оправдан за участъците, които няма да бъдат изложени на обилно омокряне. В някои случаи е допустимо да се използва тази разновидност за душ зоната, но при условие, че на повърхността се нанесе специална запечатка, която няма да позволи на водата да проникне под плочите.

Сглобяемите пвц настилки са с различни цени, в зависимост от класа на продукта и производителя. За сглобяване на покритието се използва принципът на пъзела, така че не са необходими специални умения или инструменти. Много е лесно да се монтира конструкцията, когато се следва схемата на свързване на отделните модули.

Химическата устойчивост е друго важно предимство на виниловия паркет. Покритието може да се почиства с обичайните почистващи препарати, без риск от повреждане на горния слой. Премахването на петна с активен химикал е правилното решение за почистване на pvc настилка тип паркет. Производителите дават гаранция от 25 години.

Безопасност на материала

Проблемите на околната среда вълнуват почти всички съвременни потребители. Ето защо бързаме да ви уверим, че при производството на паркетни системи и самозалепващи пвц плоскости се използват само безопасни материали, които не съдържат формалдехид. Покритието е напълно безопасно за околната среда, може да се използва за по-нататъшна обработка и да се рециклира.

Винилът не поддържа процеса на горене и при изгаряне не отделя никакви токсични вещества в атмосферата. Декоративните пвц плочки за под се състоят почти изцяло от поливинилхлорид, който е намерил приложение и в производството на стенни панели. Панелите за стена са също евтин продукт, който в комбинация с подовете, ви позволява да направите цялостен ремонт на банята.

PVC подови настилки от типа паркет, за разлика от лепящите се разновидности, могат да се използват съвместно със система за подово отопление. Това е възможно най-добрата опция за такъв вид отоплителни инсталации, поради възможността за разглобяване на част от покритието, при нужда да се отстранят неизправности с отоплението.

Особености на виниловата плочка

В електронния ни магазин за винилови настилки ще ви спечелим не само с изгодните цени, но и с богатия асортимент от първокласни продукти. Покритията за подове варират като форма, дизайн и визуални концепции. Едни от предпочитаните видове са виноловите плочки. Те съчетават качество и достъпност и са подходящи за всички мокри и сухи помещения.

Структурата на съвременните самозалепващи винилови плочки за под е сходна с тази на останалите разновидности. Те се изработват чрез пресоване, като горният слой формира текстурата на плочката. Тя може да бъде лакирана, гланцирана или матова. Моделите, предназначени за бани и кухни имат противплъзгащо покритие, което остава безопасно дори при намокряне.

Плочките са идеалната пвц настилка за баня, известна също с наименованието "бърз под". Стандартните размери на плочките са: квадрат от 300 до 600 мм или плоскост с размери: 100 х 920, 180 х 920 и 300 х 600 мм. Дебелината варира от 1,5 мм до 3,5 мм. Виниловите плочки са с тегло 3,5 - 5 кг/м2. В състава си имат кварцова троха, която придава на плочката плътност, еластичност, здравина и дълготрайност.

Качествените винилови плочки за под превъзхождат стандартните облицовки по множество показатели. Те имат звукоабсорбиращи свойства, така че при ходене нивата на шум в помещенията са много по-ниски. Ако вървите по пода с обувки с ток или по-твърда подметка, съседите на долния етаж, както и хората в съседните помещения може изобщо да не ви чуват.

Същевременно добрата винилова настилка за кухня и коридор ще ви позволи да поддържате идеална чистота с минимални усилия. Покритието на повърхността е с напълно непореста структура, така че премахването на дори сериозни замърсявания се случва с невероятна лекота. Едно минаване с мопа е напълно достатъчно.

Плочките имат високо ниво на устойчивост на различни физически и механични натоварвания. Те не се надраскват, например при местене на мебели или на столове, докато седите на тях. Ако изпуснете масивен предмет, например кристална чаша или порцеланова чиния, вашата мека пвц настилка за под няма да се напука или излющи, както би се случило с керамичните облицовки.

Предлагат се няколко варианта - пвц плочки с предварително нанесен слой лепило и Step Click система. Самозалепящите се модели са предпочитани от хората, които са неуверени в своите майсторски умения. И двата модела имат максимално висока влагоустойчивост, но вторият вид е по-удачно решение за душ зоната в банята.

Доколко решаваща е цената?

Тенденциите в интериора се менят почти ежегодно, а всички искаме да имаме уютен и модерно обзаведен дом. Ако ремонтите не бяха свързани с голям разход на средства и сериозно замърсяване на помещенията, може би щяхме да освежаваме интериора, ако не всяка година, то поне на все две.

С масовото предлагане на чудесни винилови настилки за дома на достъпна цена, вече дори семействата с ограничен бюджет могат да си позволят да реновират жилището си, без да се разоряват и да плащат на майстори. Ремонтите на помещения с по-малка квадратура могат да се изпълнят в рамките на един ден.

Дори покупката на голямо количество пвц плоскости ще бъде с по-ниска цена, отколкото ако се използва който и да е друг материал. В същото време настилката е дълготрайна, така че към по-скорошна подмяна може да се пристъпи не поради износване, а заради желание за разнообразие.

В каталога ни ще намерите страхотно разнообразие от луксозни винилови настилки, чиито принтове варират от класически до модерни. Ще отговорим както на естетическите ви потребности, така и на финансовите ви възможности. При нас ще намерите подходящото решение за всяко жилищно помещение.

Можем да ви предложим термоустойчиви pvc подови плоскости за тераса на разумни цени, които ще направят пространството по-приятно за използване и ще защитят основата от разрушаване. Холът, кухнята, банята и коридорът могат да се облицоват с pvc плочи или винилов ламинат в еднаква тоналност за пълен визуален синхрон.

Можем да доставим всякакви количества пвц плоскости на ексклузивна цена до всяка точка на страната. За да покриете подовете с приятна и модерна облицовка не е нужно да губите време в посещение на физически магазини. Онлайн пазаруването на строителни и довършителни материали е разумно решение, което пести време, усилия и пари.