Слънцезащитно UV фолио за прозорци, 5м х 90см, Gem Blue

На склад

Модел: ta043

Въпроси и поръчки:
0888 844 014

 • Цена: 39.00лв.

Слънцезащитно фолио за прозорци

 • UV защита
 • Виждане само в едната посока
 • Намалява жегата в помещението
 • Ефективно охлаждане и запазване на температурата
 • Предпазва стъклото от счупване и напукване

Вътрешен монтаж

 • Преди полагане на фолиото е необходимо напръскване на прозореца с вода
 • Полагане на фолиото и изкарване на въздуха и водата с мека шпатула или кърпа

Завесите и щорите са класическо средство за засенчване на прозорци и осигуряване на уединение, но те не винаги са желано решение. Някои собственици на жилища и офис пространства искат да си спестят усилията и средствата за поддържане на класическите прозоречни покрития. На тях предлагаме слънцезащитно UV фолио за прозорци в наситен син цвят Gem Blue.

От какви материали се произвеждат UV фолиата?

Фолиото за стъкло представлява тънък филм, който обаче се състои от няколко слоя. За да блокират вредните ултравиолетови (UV) лъчи и намалят топлината и отблясъците от слънцето, този тип филми обикновено са направени от комбинация от материали – най-често полиестер, лепило и различни добавки.

Структурата на слънцезащитното фолио обикновено се състои от:

 • Полиестерен филм. Основният компонент на слънцезащитното UV покритие е тънък слой полиестер.Полиестерът е избран заради неговата издръжливост, гъвкавост и оптична чистота.Той осигурява основната структура на фолиото и гарантира, че то прилепва добре към повърхността на стъклото;
 • Лепило. За да можете да залепите фолиото на прозореца, от едната му страна се нанася силен адхезивен слой.Това лепило е специално формулирано, за да създаде силна връзка със стъклените повърхности, като същевременно остава оптически прозрачно.То гарантира, че филмът остава на място и запазва своята ефективност във времето;
 • Добавки за блокиране на ултравиолетовите лъчи. Слънцезащитните UV фолиа са предназначени да блокират вредните UV лъчи от слънцето.Това се постига чрез включването на UV-блокиращи добавки в структурата на филма.Тези добавки абсорбират или отразяват ултравиолетовите лъчи, предотвратявайки преминаването им през прозореца и навлизането им във вътрешното пространство.

Чрез блокиране на ултравиолетовите лъчи, филмът помага за защитата на обитателите от увреждане на кожата и намалява избледняването на вътрешното обзавеждане и подовата настилка, причинено от продължително излагане на слънчева светлина. Освен че блокира UV лъчите, UV-защитното фолио също така намалява топлината и отблясъците от слънцето. Това се постига чрез включването на добавки за блокиране на инфрачервени лъчи (IR) в структурата на филма.

Продукти по категория

Фолио за кухня

Виж продуктите

Подови настилки

Виж продуктите

Самозалепващи тапети

Виж продуктите

Фолиа за прозорци

Виж продуктите