Изкуствени цветя в саксия

Показани от 1 до 20 от 94 (5 страници)

В динамичния съвременен свят хората имат все повече ангажименти и все по-малко време за грижа за стайните растения. Поради това много от нашите съвременници предпочитат да декорират своите пространства с изкуствени цветя. Ако сте един от тях, тази категория на нашия магазин ще ви хареса. Тук ще ви изкушим с разнообразие от красиви саксийни композиции на много изгодна цена.

Освободете се от старите предразсъдъци!

Много хора страдат от предразсъдъци, смятайки, че изкуственото озеленяване изглежда евтино и грозно. Може би те са заблудени от спомените си, в които все още виждат старите декорации в дома на своите баби, лели и майки. Днес нещата стоят доста различно. Цветята, с които можем да декорираме дома си, офиса или търговско пространство, изглеждат точно като истинските творения на майката Природа.

Производителите на такива продукти създават висококачествена продукция и произвеждат разнообразна гама от флорални композиции, които копират точно формата и цвета на истинските растения. Това вече не са онези безвкусни пластмасови цветчета и зеленина, а красиви интериорни елементи, които привличат окото, комбинират се добре с мебелите, поставят акценти и действат като самостоятелен декор.

За да създадат красиво саксийно изкуствено цвете, което изглежда реалистично и се вписва в цялостната концепция на интериорния декор, производителите обръщат специално внимание на избора на материали. Като цяло, за производството на уникални ботанически копия те използват:

  • Синтетични тъкани;
  • Естествена коприна;
  • Пластмаса;
  • Екологично чисти полимери;
  • Силикон;
  • Полиуретан.

Всеки ден се появяват нови технологии за производство на имитации на декоративни растения. В края на краищата, за да създадете уникален интериор, се нуждаете не само от зеленина, фикуси и други зеленолистни, но и от храстовидни и пълзящи с ярък и плътен цъфтеж. Тези изкуствени растения са направени чрез 3D принтиране с реалистични венчелистчета и листа.

Различни видове аранжировки от изкуствени растения

Бързото развитие на технологиите за производство на изкуствени цветя за декорация доведе до появата на различни възможности за използване на такъв декоративен прийом в интериорния дизайн. В една от най-модерните тенденции се превърна вертикалното градинарство. Това е декоративно покритие, което създава точно копие на „зелена стена“ от живи растения.

Фитостените се използват навсякъде като декорация: в големи бизнес центрове, при декориране на ресторанти, в частни къщи и апартаменти. Такъв тип аранжировки могат да се използват не само в затворени пространства, но и на открито. Можете да си представите мащабите на една екстериорна композиция, а озеленяването с живи растения е скъпо.

Когато казваме, че декорирането на големи вертикални конструкции с изкуствена ботаника е скъпо начинание, имаме предвид не само цената на растенията, но и средствата, необходими за полагане на нужните грижи за тях. Следователно най-оптималното решение би било използването на изкуствени цветя в саксия, които изискват минимални грижи. Нямат нужда от поливане, достатъчно е само обезпрашаване.

Модерната икебана – цветни композиции в кошнички, барабани, чаши и др., може напълно да замести картините като стенна декорация. Ако искате да поканите природата в своя дом, но ви липсват достатъчно хоризонтални повърхности, където да поставите растенията, то винаги можете да използвате нашите превъзходни вертикални градини за стена.

Характеристики на изкуствените декоративни цветя

Модерният интериорен дизайн включва използването на уникални декоративни елементи. Компетентният подход към избора на декорация ще ни помогне визуално да увеличим пространството и да го изпълним със спокойна атмосфера. Ако в миналото за целта бяха използвани живи растения, днес изкуствените набират популярност.

Това е най-добрата възможност за създаване на приятна и комфортна среда. С помощта на изкуствените растения можете да създадете невероятни композиции, удивляващи със своя мащаб и оригиналност. Всичко зависи от полета на вашето въображение. Искате да създадете непроходима джунгла, или пък акцент в стаята да бъде голямо цъфтящо дърво? Няма ограничения.

Изкуствените растения, използвани в интериора, отдавна вече не се свързват с малки хартиени цветенца, поставени във вази и саксии. Тяхното производство се извършва от истински професионалисти, фокусирани върху широк сегмент от потребители. Високото качество на материалите, представени в нашия магазин за изкуствени цветя, ни позволява да предложим декорации, които са едно към едно подобни на живите.

Най-новите производствени технологии помагат да се постигне ненадмината прилика. Някои дребни детайли се правят на ръка. Освен това всяка композиция може да бъде модифицирана. Изкуствените растения могат да излъчват аромати, ако се третират със специални ароматни масла. За аранжировките се правят специални кашпи и дори светещи съдове. Подобни решения се използват много често в интериора на хотели, ресторанти и търговски центрове.

Предимства на изкуствената растителност в интериора

Цветята, направени от човешка ръка, изпълняват изцяло естетическа функция. Те оживяват всяко пространство, създавайки уют и правейки го по-приятно за обитаване. Не можем да кажем, че изкуствените растения са по-добри или по-лоши от живите, но е факт, че създават по-малко проблеми. Дори хората, които убиват всяко саксийно цвете, могат да се радват на изкуствения аналог.

Освен това е необходимо да се създадат комфортни условия за всяко живо растение. Много често се получава така, че независимо колко усилия полагаме, любимият ни екзотичен екземпляр все пак умира. Факт е, че ако не притежавате оранжерия, няма гаранция, че растението, което толкова харесвате, ще цъфти във вашия апартамент или офис.

Затова най-оптимално е използването на малки изкуствени цветя за декорация. При нас можете да изберете композиции от висококачествени материали, които копират точно цвета на венчелистчетата и формата на листата на живи цветя и дървета. Ще ви хареса не само растителната имитация, но и интересните съдове, в които тя е аранжирана.

Единственото място, където не се препоръчва използването на пластмасови растения като елемент на декора, е балконът. И това важи преди всичко за цветните аранжировки с ярки цветове, тъй като боите могат да избледнеят с времето дори върху най-висококачествените материали. Но това дори не е минус, а просто препоръка, в случай че искате цветята да изглеждат добре повече от един сезон.

Изкуствените растения в интериора имат много повече предимства, отколкото недостатъци. На първо място, почистването от прах е единствената грижа, от която се нуждаят. Можете спокойно да прекарате лятото на вилата, без да ангажирате близък или съсед с поливането на вашата малка ботаническа градина.

Друг важен плюс е, че нашите висококачествени, но супер евтини изкуствени цветя не отделят миризми и не предизвикват алергични реакции. Могат да им се радват дори хора с чувствителност към цъфтежа или листата на някои екзотични видове. В жилищата, където се отглеждат малки деца, могат да се използват такива декоративни акценти, без притеснения за здраве на най-малките.

Цветята, изработени от синтетични материали са изключително издръжливи. При тях няма пожълтяване на листата или нападение от вредители. Качествената изработка прави продуктите устойчиви на почистване. Можете спокойно да ги измиете под душа или да ги изперете с хладка вода и почистващ препарат.

Красивите изкуствени цветя са с много ниска цена. Това ви позволява да купувате количества, без да ощетявате семейния бюджет. В този случай няма как да прекалите с броя на цветята, защото гъстата изкуствена растителност създава не само усещане за покой, но и по-комфортна атмосфера. Този вид декорация абсорбира перфектно шума, което може да е плюс в помещения без килими и завеси на прозорците.

Производствени материали

Много хора се интересуват от какви материали се изработват изкуствените растения. Производството включва използването на различни материали (в зависимост от вида на цветята), като материалът за венчелистчетата е основният отличителен елемент.Невъзможно е буквално да се преведат имената на всички компоненти, използвани от производителите.

Това се дължи на липсата на стандартизиран подход при именуването на суровините – така например идентичен материал в различни фабрики може да се нарича по различен начин, докато материалите, които се различават един от друг, могат да имат едно и също име.

Съществуват пет основни типа материали, използвани за производството на малки изкуствени цветя и големи храсти. Това са: силикон, плътен силикон, синтетични материи, 3D печат и полиуретан. Силиконът, познат още като macintosh, силициев диоксид и синтетичен каучук, е по-плътен компонент в сравнение с латекса, използван без тъканна основа.

Това е течен вид полимер, който се използва за фино моделиране (например производство на цветчетата на орхидеи). С негова помощ се създава повърхност с възможно най-близки тактилни усещания. Методът за създаване на текстурата на венчелистчето е формоване при висока температура.

Плътният силикон от друга страна замени използвания преди това полиуретан поради високата си якост и дълъг експлоатационен живот  - според някои производители - до 5 години. Използва се за производство на лилии, лалета и други декоративни изкуствени цветя. Здравината на материала улеснява почистването на декорацията и позволява дори измиване с топла вода.

Що се отнася до синтетичните материи, в началото се използваше коприна, но поради нейната алергенност тя беше заменена със синтетични тъкани с течен полимер на повърхността - латекс (или друга течност). Те покриват едната или двете повърхности на венчелистчето, като комбинацията от компоненти позволява да се получат реалистични тактилни усещания и текстура на венчелистчето. Синтетичните тъкани са издръжливи и устойчиви на влага и други фактори на околната среда.

3D печатъе е модерна технология, която все повече се използва в производството на изкуствени цветя за украса. Процесът на създаване на продукта е прост: полимерен лист се пуска през 3D принтер, за да се приложи реалистичен модел на венчелистчетата (рисуват се малки детайли и жилки).

След това принтираният детайл се изрязва и монтира на стъблото. Недостатъкът на този метод на производство е големият полимерен остатък, който влияе върху крайната цена на продукта. Тази технология се използва основно при производство на орхидеи.

Полиуретанът (PU) придава мекота и текстура на венчелистчето, което ви позволява да усетите истинско пружиниране и огъване на изделието. Материалът не обича пряка слънчева светлина и висока влажност. Използва се за моделиране на божури, гербери и други цъфтящи растения. Използването на PU в производството на красиви изкуствени цветя се счита за доста скъпо в сравнение с други материали - полиестер или латекс. Освен това производственият процес изисква специално оборудване и опит.

Етапи на производство

Първият етап включва изработката на стеблото. То се състои от външна и вътрешна част. Външната част обикновено се изработва от пластмаса, след което се покрива с мъхесто покритие. Вътрешността по правило е тел, която позволява стеблото да се огъва в различни форми и да се връща в първоначалното си състояние. Някои стебла се изработват изцяло от силикон.

След като стеблото е готово, се добавят листата, които могат да се изработват от пластмаса или плат. В някои случаи се използва полиуретан. При създаването на плодниците на някои изкуствени саксийни цветя се използва пластмаса или полиуретан.За производството им е нужна специална леярска форма, в която се създава шаблон.

Шаблонът се пълни със смес от полиуретан или пластмаса и след като се втвърди, готовият продукт се изважда от формата, обработва се и се шлайфа, за да се постигне желаната текстура и форма за декорация с изкуствени цветя.

Важно е да отбележим, че производството не стои неподвижно, материалите непрекъснато се подобряват (един се заменя с по-усъвършенстван аналог и т.н.). Например, дълго време полиуретанът бе лидер, но през последните 2 години той беше активно заменен от плътен силикон. Не е изненадващо, че след още няколко години ще се появят други по-модерни материали, които ще бъдат още по-трудни за разграничаване от естествените.

Трендове при декориране с изкуствена зеленина

Дори най-стилно обзаведеното помещение не може да оживее, докато в интериора не бъдат добавени ярки и свежи цветове. Това може да стане по различни начини, като един от тях включва добре премерена аранжировка с изкуствени цветя. Тези декоративни изделия ви позволяват да създадете истински цветни композиции и каскади от зеленина.

Днес съществуват няколко водещи тренда при аранжирането с растения от изкуствения вид, като класически прийом си остават големите подови кашпи. В тях могат да се поставят храсти, дървета или букети от гладиоли, делфиниум и други дългостеблени екземпляри. Днес цветята се изработват от плат и по нищо не отстъпват на истинските.

Има значение къде ще използвате големи кашпи с храсти и дървета. Този вид декорация е чудесен за просторна дневна или светло и голямо предверие, където винаги ще изпъква и ще създава усещане за уют. Огромните растения обаче не трябва да се поставят в малки стаи, тъй като те „изяждат“ полезно пространство.

Все по-често ще забележим професионално аранжирани пространства, при които са използвани ярки керамични саксии с изкуствени цветя. Керамичните кашпи подчертават хубостта на всяко растение – зеленолистно или цъфтящо, като същевременно самите те са интересен декоративен елемент.

Саксия върху кръгла или квадратна стойка може да подчертае геометричните мотиви върху завеси или килим и ще допълни наличните текстилни и декоративни елементи в стаята. Можете да подредите ансамбъл от няколко саксии или да закупите готов цветарник на няколко нива. Разположението на цветята е по избор: на пода, на етажерка или върху масичка за кафе.

Превъзходната ни селекция от мини изкуствени цветя ви позволява да дадете воля на творческата си фантазия. С миниатюрните букетчета е лесно да оживите всяко малко пространство. Поставете ги на групи върху стенни лавици, на первазите на прозорците или върху специално предназначени за целта стенни поставки. Собствениците на камини имат още едно място, където да добавят малко зеленина.

Изкуствено цвете за подарък – проява на лош вкус или чудесна идея?

На всеки празник по традиция се подарява цвете, особено ако празнуващият е жена. Все по-малко хора обаче искат да получават рязани букети, така че цветята в саксии се превърнаха в новия актуален тренд. И тук идва въпросът: можем ли да подарим истинско цвете или е по-удачно да поръчаме превъзходни изкуствени цветя онлайн?

Дилемата изкуствено или истинско саксийно цвете занимава много от хората, търсещи подарък. Въпреки високото качество и естетика на съвременните аранжировки от изкуствени цветя, все още има скептици, които смятат, че подаряването на изкуствено растение е проява на лош вкус.

Ние не смятаме така и ще ви кажем защо: Истинските растения изискват грижи, каквито не всеки може и иска да полага. Изкуствените, от друга страна, са просто чудесна украса за всяко пространство, която няма изисквания нито към честотата на поливане, нито към количеството светлина.

Получателят на подаръка би могъл просто да постави цветето върху някой шкаф и да забрави за него. Гостите в дома му обаче ще усетят приятната атмосфера и ще забележат постигнатата с изкуствени цветя декорация. Дори само едно малко растение е способно да вдъхне живот и на най-скучното пространство, затова не се отказвайте от тази своя идея за подарък.

Приложение на цветята в домашния интериор

Приложението на изкуствени цветя в дома е наистина неограничено. С няколко оригинални кашпи от нашите цветни композиции можете да декорирате дома си, превръщайки го в райска градина и поезия от цветове. Една по-голяма или няколко мини саксийки можете да поставите в предверието, без да се притеснявате, че там липсва пряка слънчева светлина.

Банята е друго помещение, където зеленината оживява пространството и създава чувство за докосване до дивата природа. Стерилната среда на спалнята понякога действа подтискащо на психиката. Ако сте от хората, които вярват на твърденията, че растенията нямат място в стаята за сън, винаги можете да посетите предлагащ изкуствени цветя онлайн магазин и да си вземете чудесен заместител.

Не на последно място трябва да изтъкнем, че тези красиви творения са наистина нискобюджетно декоративно решение. Този раздел на електронния ни магазин предлага изобилие от изкуствени цветя с ниски цени. Това ви позволява да си закупите огромни количества, с които да украсите всяко кътче и ъгълче в дома си, без да изпитвате никаква вина.

Като място, където винаги ще намерите достъпни и свежи решения за един по-стилен и модерен дом, ние смело можем да изтъкнем, че сме също идеалният онлайн магазин за изкуствени цветя. Посещавайте ни винаги, когато търсите приятен и скромен подарък или ако планирате да освежите интериора на своето жилище с минимум разход на време, усилия и пари.