3D декоративни панели

Показани от 1 до 20 от 28 (2 страници)

Все повече хора осъзнават какво разнообразие от интериорни проекти могат да се реализират с помощта на декоративни панели за стена. Онлайн магазин Decorat винаги е бил в крак с иновациите в обзавеждането и това се доказва с наличието на отлична гама плоскости, с които лесно и бързо можете да декорирате стените във вашия дом, офис или търговско помещение.

При нас ще намерите продукти с отлично качество на много изгодни цени. Предлагаме модули от различен тип с различен размер на панела. Всяка вариация предлага бърз, лесен и чист начин на монтиране. Панелите се инсталират с помощта на полиуретанови лепила, които са доказали своите отлични адхезивни способности при различни ремонтно-строителни работи.

Какъв тип декоративно стенно покритие можете да изберете от нашия каталог?

В раздела са представени два от най-разпространените типа декоративни панели за стени с триизмерен ефект на принта. Двете разновидности имат някои общи характеристики, но и съществени различия. Основната разлика се крие в материалите, от които са изработени. Приликите се състоят в значителната големина на паната и начина на инсталиране – лепят се с помощта на полиуретанови лепила.

От този раздел можете да изберете PVC плочи или профили, изработени от дървесно-композитни суровини – WPC. Вторият тип също съдържа поливинилхлорид в състава си, но той е концентриран на повърхността на панела, придавайки му пълна устойчивост на влага. Приложението на всеки от двата вида 3D панели за стена е специфично.

Едната разновидност е по-подходяща за хол и коридор, а другата е отлично решение за облицоване на стените в банята. Ако трябва да бъдем обективни, истината е, че и двата материала имат пълна водоустойчивост, така че изборът на приложение на декоративния 3D стенен панел е изцяло привилегия на купувача.

Особености на PVC панелите

Панелите от ПВЦ спечелиха вниманието и сърцата на купувачите още от момента на тяхното пускане на пазара. Това е многослоен продукт, чиято структура и технически характеристики заслужават внимание. Поливинилхлоридът е термопластичен полимер на винилхлорид -  синтетичен материал, който е доказано безвреден за човешкото тяло, принадлежащ към категорията на хипоалергенните.

Основните компоненти, които изграждат този вид декоративни стенни панели, са поливинилхлорид и калциев прах Co3. Всички компоненти, използвани в производството на панелите за интериорна декорация, преминават щателна селекция на база качество и безопасност. Плоскостите са абсолютно безвредни за хората.

Покритието на панелите може да бъде гланцово или матово, което е една отлична възможност за избор, от която потребителите не пропускат да се възползват. Предлагат се в различни размери, но за стандартни са приети следните параметри: дължина - 2700 мм; ширина - 250 мм; дебелина - 9 мм. Можете да намерите и други размери: дължина - 2600, 2700, 3000, 4000, 5000, 6000 mm; ширина - 100, 200, 250, 300, 335, 375, 390, 500 mm; дебелина - 5, 8, 9 мм.

Пластмасовите 3Д панели за стена се предлагат в няколко вариации, например:

Бели - матови и лакирани

Белите матови плоскости нямат повърхностен защитен слой. Такава характеристика може да се добави под формата на гланцов или матов лак, а също и PVC фолио. Фолиото ще осигури декоративния модел (принт) на панела. Рисунъкът може да имитира всякакви естествени или изкуствени материали: дърво, мрамор, мозайка или камък.

Лакираните 3D панели за стени са първоначално матови бели плоскости, които впоследствие са покрити с гланцов лак. Нанесеният лак придава на панела блясък и допълнителна устойчивост на износване. По правило покритията, имитиращи мрамор, са гладки/гланцирани, а дървесните – с кадифена, матова структура.

Ламинирани

Ламинираните пана са матирани бели плочи, върху които е нанесен текстуриран филм, състоящ се от поливинилхлорид - същият материал, от който е изработен панелът. Нанася се върху предната повърхност на панела с помощта на специализирано лепило (което няма мирис) и след това ламинатът се огъва около ръбовете.

Благодарение на този вид покритие ламинираните 3Д панели за стени придобиват редица допълнителни предимства: устойчивост на механични повреди, заедно с визуален и тактилен триизмерен ефект. Декоративните свойства на тази разновидност са причина тя да бъде една от най-търсените при създаването на стилен и луксозен интериор.

С цифрово отпечатан принт

На повърхността на тези триизмерни пана е нанесен рисунък с помощта на технология за цифров печат. Същността на печатната технология се състои в това, че върху панела се нанася шаблон от специализиран принтер, който впръсква на повърхността му специален оцветител.

Вместо конвенционалните мастила, тук се използват мастила, които се полимеризират (втвърдяват) под въздействието на ултравиолетова радиация. Тази технология позволява изображението да се прехвърли върху панела във фотографско качество и с 3D ефект.

По този начин може да се създаде дизайн, който точно повтаря всяко изображение, както и да се пресъздаде модел на някакъв довършителен материал (например: плочки, мозайка или камък), който е визуално трудно да се различи от истинския материал.

След нанасяне на шаблона върху панела, на повърхността му се нанася матов или гланцов лак (в зависимост от шаблона), за да се предпази изображението от износване. При сглобяването шевът между такъв вид 3D панели става почти невидим.

Ламинираните пана с цифров печат са матово бели плоскости, върху които първоначално се нанася текстуриран PVC филм, а след това и декоративен принт с помощта на цифров печат. Накрая повърхността на панела се покрива със защитен матов лак. Този вид панел притежава всички предимства на ламинираните пана и тези с цифров печат.

WPC панелите – какво трябва да знаете за тях?

По-голямата част от нашите 3D декоративни стенни панели са с достъпни цени. Те са изработени от дървесно-полимерен композит (WPC), превърнал се в предпочитан материал за декоративната индустрия поради добрата си стабилност и уникална форма. Разнообразните форми, богатият избор от цветове и различните стилове на текстура на стенните облицовки от WPC правят възможно съчетаването на различни декоративни стилове.

Дървено-пластмасовите композитни стенни облицовки стават все по-популярен начин за декориране на затворени пространства. Като отлична алтернатива на традиционните дървени плоскости, композитните декоративни панели притежават не само предимствата на дървените ламперии, но имат и много свои собствени плюсове. Те са атрактивен и рентабилен начин за декориране на жилищни и комерсиални помещения.

Панелите от WPC имат множество предимства, поради което се наредиха в челните редици на най-продаваните облицовки за стена и таван в световен мащаб. Заслужава си да разгледаме внимателно най-важните свойства и особености на този вид декоративен панел за стена, за да ви уверим в правотата на избора ви, ако решите да поръчате точно такъв модел.

Отлични изолационни свойства

Отличните изолационни свойства са една от основните причини, поради които много хора избират дървесно-полимерните пана. Дървото е естествен изолатор, който ефективно предотвратява излизането на топлина и блокира навлизането на студ в помещенията.

WPC материалът е направен от смес от рециклируема пластмаса и дървесни влакна. Поради естеството на материала, той има по-добри изолационни свойства от дървените облицовки. Това качество може да бъде от голяма полза в ежедневието, поддържайки вътрешното пространство хладно през горещия сезон и топло през зимата. Ще откриете, че е разумна идея да инвестирате в такъв тип 3D стенни панели.

Паната от дървесно-полимерен композит имат също отлични звукоизолационни свойства. Някои продукти могат да бъдат проектирани със специална звукопоглъщаща структура с цел още по-добра звукоизолация. Следователно WPC стенната плоскост има по-силен звукоизолационен ефект от дървените облицовки. Това прави панелите WPC най-добрият избор за хора, търсещи уединение и спокойствие.

Изключителна здравина

При традиционните стенни декоративни панели за спалня от естествено дърво поддръжката е особено важна. На всеки 2-3 години те трябва да се почистват основно, боядисват и евентуално – лакират. Това означава да влагате допълнителни средства в периода на тяхната експлоатация и да хабите сили за освежителни ремонти на стенното покритие.

Панелите WPC от друга страна нямат особени изисквания по отношение на поддръжката. Нуждаят се единствено от периодично почистване, което може да се направи с вода и обикновен домакински препарат. В същото време модулите имат експлоатационен живот около 30 години. Поради естеството на композитния материал, той е доста издръжлив и има добра устойчивост на гниене и плесени.

Красив външен вид

Макар да вършат чудесна работа, прикривайки различни дефекти по стените, панелите с триизмерен ефект се избират преди всичко заради декоративните им свойства. Композитните облицовки се предлагат в огромно разнообразие от дизайни, стилове и разцветки. В зависимост от вашата визия за стила и облика на съответната стая можете да изберете перфектно решение.

В класически обзаведени помещения, въпросните 3Д стенни панели ще създадат уют с мекото си и топло присъствие. Същевременно се вписват отлично в модерния интериор и като цяло си подхождат с всякаква мебелировка. Чарът им изпъква най-силно, когато се използват като акцент и за зониране на големи пространства.

Лесен за инсталиране „Eco-Friendly” продукт

Композитните модули са направени от смес от рециклируема пластмаса и дървесни влакна. Използването на рециклируема пластмаса позволява да се намали замърсяването на земята и ще помогне за опазване на околната среда.

Също така влагането на синтетични суровини в интериора ще намали прекомерното обезлесяване на горските ресурси и ще подобри естествената защита на околната среда. Панелите от този материал са екологично решение, а също и безопасен за здравето продукт. За производство се използват проверени суровини и се прилагат производствени методи, които не позволяват отделянето на формалдехиди в помещенията.

Приложение на паната от PVC

Много хора се колебаят какъв облицовъчен материал да изберат за покриване на стените в конкретна стая или за декорация на само една стена. Панелните модули, които предлагаме, ще се впишат добре във всяко жилищно пространство. Но все пак не бива да забравяме, че в интериорния дизайн има строги правила, които разглеждат именно начина на използване на декоративното стенно пано.

Когато се избира материалът, визията и текстурата на продукта, преди всичко се обмисля внимателно коя опция е най-подходяща за съответната стая. Например, за най-подходящ вид 3D декоративни стенни панели за хол с достъпни цени се смятат WPC профилите, които с дървесния си облик се синхронизират отлично с мебелировката.

По същия начин пълната влагоустойчивост на ПВЦ паната ги прави предпочитан избор при ремонт на бани и кухни, където да заменят класическите керамични плочки. С това нискобюджетно решение можете да обновите изцяло облика на скучната баня и да подобрите условията в санитарното помещение – акустика, термоизолация, липса на плесен и т.н.

Свойства на PVC панелите

Листовият декоративен PVC панел се появи на строителния пазар преди малко повече от 20 години и веднага си спечели популярност сред потребителите, благодарение на отличните си характеристики и ниска цена. PVC декоративните пана се превърнаха в отлична алтернатива на такива добре познати довършителни материали като латексови бои, тапети и керамични плочки.

Първоначално стенните  3Д панели от листова пластмаса бяха с висока цена, а също доста тежки и скъпи за производство. Едва когато в Германия беше изобретен методът за свободно разпенване на поливинилхлорид по време на производствения процес, се появи сравнително евтин и лек материал.

Новата модификация на пластмасовите пана има такива уникални свойства като:

 • Огнеустойчивост, температурата на запалване на PVC е около +400 ° C, не поддържа горене във въздуха;
 • Устойчивост на влага, листовите покрития не пропускат вода дори във фугите при правилен монтаж;
 • Високо ниво на шумоизолация, благодарение на специфичната клетъчна структура;
 • Лекота, еластичност;
 • Устойчивост на механични влияния;
 • Дълъг експлоатационен живот;
 • Химическа инертност към агресивни среди, към битови детергенти и дезинфектанти;
 • Високи топлоизолационни свойства, дължащи се на способността на разпенената пластмаса да абсорбира вибрации;
 • Широки възможности за ръчна и механична обработка: пробиване, рязане, щамповане, къдраво рязане, фрезоване, огъване по радиус;
 • Екологична безопасност: не съдържат тежки метали;
 • Позволяват поддържане на безупречна хигиена.

В допълнение, специалните добавки, включени в полимерния състав по време на производството, позволяват да се получи краен материал с повишена устойчивост на удар и устойчивост на UV радиация. За производството на декоративни 3D панели за стена с по-ниски цени обикновено се използва интегрална разпенена пластмаса. В такъв лист само сърцевината е разпенена, а повърхностните слоеве са плътно PVC с гладка лъскава повърхност.

Как да изберете панелите?

Пластмасовите плоскости се превърнаха в универсален декоративен материал. Използват се за аранжиране на стени и тавани в частни домове и офиси. Лекотата на използване, разнообразието от дизайни и издръжливостта ги правят все по-популярни сред редовите потребители. Разумно е да купувате PVC и WPC стенна облицовка от надеждни магазини, където следят качеството и екологичната безопасност на стоките.

Важен критерий при избора на PVC пана е тяхната дебелина. Има няколко варианта - от 5 до 10 мм. За тавана е по-добре да изберете тънък PVC сандвич панел. Разделянето на много секции е ключът към здравината на PVC сандвич панелите и причината, поради която са получили това име. Освен това таванните модули обикновено са по-тънки от стандартните 3Д панели за стена и с по-ниска цена. Колкото по-тънък е корпусът, толкова по-лесно е да го адаптирате към формата на тавана.

Покритието на пластмасата също може да варира. Например, ламинираните 3Д декоративни стенни панели от PVC имат гланцирана, лъскава повърхност, а не матово покритие. Теоретично лъскавите модели издържат по-дълго, но основно изборът на матови или ламинирани материали зависи от предпочитанията на купувача.

Особено внимание трябва да се обърне на избора на PVC 3Д декоративни панели за кухня и баня. В тези помещения се натрупва много влажен топъл въздух. Повишената температура и парата влияят зле на защитното покритие. Когато избирате пластмасови материали за стените на банята, не забравяйте да обърнете внимание на сертификата за качество.

Накрая внимателно проверете секциите на всеки елемент, проверете колко добре пасват, дали има вдлъбнатини или драскотини по повърхността. При неправилно транспортиране на ПВЦ облицовките могат да възникнат неприятни повреди, затова винаги се възползвайте от възможността за преглед на доставения ви продукт.

Особености на монтажа – какво трябва да знаете?

Днес много хора облицоват стените в отделните стаи на дома си с WPC или pvc 3D панели за стена, възползвайки се от ниската им цена. Една такава обшивка има много предимства: не е необходимо предварително да подготвяте и изравнявате стените, можете да не премахвате стари тапети, мазилка или боя.

Декоративните зд панели за стена са удобен и функционален материал, а декорирането с тях може да се нарече най-простият, рентабилен, чист и лесен метод. Защо го наричаме чист? Защото инсталирането на множество плоскости се извършва без обичайните скоби и самонарезни винтове, а със специални видове лепила. При лепенето не се пробиват отвори в стените, а това означава пълна липса на прах.

Ако стената е суха и обезмаслена, панелите могат да се закрепят просто с висококачествено лепило, без прах, бормашини, винтове и скоби. Този метод обаче е подходящ само ако панелите са изработени от лек материал (пластмаса, дървесно-полимерен композит). Те могат да бъдат залепени без усилие със специално полиуретаново лепило или лепила тип течен пирон.

Лепилото трябва да се нанася точково, като разстоянието между нанесените количества трябва да варира от двадесет и пет до тридесет и пет сантиметра, в зависимост от теглото на самия 3Д стенен панел и неговия размер. След като нужното количество лепило се нанесе върху панела или стената, трябва да изчакате няколко минути, като го притиснете здраво към основата. Това действие се повтаря при залепване на всяка една плоскост. 

Критерии за качеството на лепилото

Строителният пазар днес предлага десетки и дори стотици видове лепила, с които могат да се монтират стенни 3D панели, закупени от нас на разумна цена. Лепилата обаче се различават не само по цена, но и по свойства и качество. Отзивите за всяко от тях са разнопосочни. Доброто лепило за стенни плоскости трябва да стане прозрачно след изсъхване, образувайки прозрачен тънък филм.

Добрите лепила осигуряват висока якост на свързване. Те също така са устойчиви на замръзване, влага, температурни промени, основи и разредени киселини. От лепилото трябва да се изисква да стяга бързо и да държи здраво залепените 3d декоративни панели за стена за много дълъг период от време. Отлепянето на панел едва ли ще доведе до неговото счупване, но е възможно нараняване на човек, намиращ се в близост.

Монтажът на 3D декоративни панели е отговорен процес, следователно към изборa на лепило трябва да се подхожда много сериозно. Професионалистите не препоръчват използването на универсални средства за тази цел. По-разумно е да се използват композити, създадени специално за инсталирането на наличния материал. Универсалността често влияе негативно на качеството, намалявайки здравината и надеждността на инсталацията.

Според указанията на производителя, гамата стенни панели за вътрешна декорация в каталога ни трябва да се лепят само с полиуретанови лепила. Спазването на това изискване е важно както за здравината на залепване на панелите и трайността на връзката, така и за вашата безопасност. Имайте предвид, че някои адхезиви отделят токсични емисии и не са подходящи за употреба в затворени пространства.

Свойства и предимства на полиуретановото лепило

Според болшинството специалисти, полиуретановото лепило е идеално за инсталиране на декоративни 3Д панели за стени с големи размери. Ако трябва да прикрепите детайл, който да пасва добре без големи празнини и да го закрепите здраво, просто е задължително да използвате полиуретан. Много удобно е да използвате малко количество силно водоустойчиво лепило директно от флакона.

Втвърдяващите се във влага еднокомпонентни полиуретанови системи са идеални за залепване на деформируеми материали с различно удължение при натоварване и термично разширение, както и за монтаж на 3D панели за таван. Полиуретановите лепила свързват отлично всякакви видове материали: керамика, пластмаси, гума, стъкло, метали и дърво.

Поради тяхната гъвкавост, полиуретановите лепила се използват широко, когато се изисква висока производителност при ниска поддръжка. Освен за лепене на декоративни панели за стена 3D , те се използват в различни индустрии - космическа, автомобилна, морска, железопътна и в строителството.

Лепилото за панели за стени с 3D ефект има отлична износоустойчивост и устойчивост на химикали, както и завидна удароустойчивост. След втвърдяване, може да се реже. Неговата Оптична чистота го прави идеално решение за залепване на стъкло. Полиуретановите лепила осигуряват изключително здрава връзка, правейки процесите на производство и строителство по-прости и по-евтини.

Полиуретановото лепило работи добре в условия на висока влажност и в широк температурен диапазон. Много подходящ за реализиране на проекти на открито, благодарение на добрата му UV устойчивост. Не съдържа разтворители и е ниско летливо органично съединение. Поради това не е склонно да се напуква и свива при втвърдяване.

Защо да закупите стенните пана от нашия магазин?

Нашият магазин ви предлага превъзходна селекция от декоративни панели за стена на супер изгодна цена. Подбрали сме продукти, които отговарят на най-високите стандарти за качество и изискванията на купувачите за естетика и безопасност. Покупката на големи количества от този декоративен материал може да се направи онлайн.

Онлайн покупката на декоративни панели за стена е разумна не само заради конкурентните ни цени. По този начин ще си спестите разходите и на други важни ресурси – време, нерви и физически усилия. Можете да започнете да планирате новия облик на своето жилище. Ние ще ви съдействаме с бърза доставка на поръчаните при нас материали.