Самозалепващи PVC плочки S22

На склад

Модел: ta071

Въпроси и поръчки:
0888 844 014

  • Цена: 4.00лв.3.50лв.

Цената е за един винилов панел с размер:  45.72 х 45.72см

Самозалепващи винилови плочки

  • Размер на плочките: 45.72 х 45.72см
  • Дебелина на плоскостите: 1.2мм
  • Подходящи за кухни, холове, коридори

Могат да се поставят върху всякакви равни и твърди повърхности!

Все още има хора, които остават скептични по отношение на виниловите подови настилки. Тук в онлайн магазин Decorat ще променим изцяло погрешното ви мнение с един висококачествен и иновативен продукт. Предлагаме ви една от най-стилните ни серии самозалепващи плочки на супер изгодна цена. С тях можете да обновите захабените подове и да си създадете комфортната и естетична среда, за която отдавна мечтаете.

Как меките подови покрития от винил бяха усъвършенствани през годините?

През годините виниловите покрития претърпяха значителни подобрения, превръщайки се в популярна и универсална опция за подова настилка. Този напредък се дължи на напредъка на технологичните иновации, потребителското търсене и по-големия акцент върху устойчивостта и лекотата на използване.

Струва си да се задълбочим върху някои от ключовите подобрения, благодарение на които, старият линолеум се трансформира в удобни за използване и дълготрайни самозалепващи пвц плочки за под. Сред подобрените характеристики на този вид подови покрития можем да посочим:

Подобрена издръжливост

Едно от основните подобрения в подовите настилки от пвц е тяхната здравина и устойчивост. Ранните версии бяха податливи на износване и с ограничен експлоатационен живот. В същото време за монтирането им беше необходимо използването на лепила, които имаха дълъг срок на изсъхване и отделяха неприятни миризми в помещенията.

Напредъкът в производствените технологии, както и включването на висококачествени PVC смоли и защитни покрития, направи модерните самозалепващи плочки за под по-устойчиви на ежедневно износване, драскотини и удари. Многослойната структура на тези покрития има за цел да повиши тяхната здравина и да удължи работния им живот.

Реалистични дизайни и текстури

В миналото плочките от пластични пластмаси обикновено имаха еднотипен и изкуствен външен вид. Днес производителите използват усъвършенствани технологии за печат, за да създават изключително реалистични дизайни, които имитират естествени материали като дърво, камък, мрамор, мозайка и керамични плочки.

Освен това при производството вече се прилагат техники за щамповане и текстуриране, които да възпроизведат усещането и вида на автентичните материали. Това определено прави виниловите самозалепващи плочки за кухня по-привлекателни. При някои продукти усещането за лукс и стил е в пълен контраст с чувството за евтино пластмасово покритие от миналото.

Лесно инсталиране

Ранните версии на самозалепващи се плочки бяха трудни за инсталиране. При монтажа се използваха лепила, които не осигуряваха здраво залепване или причиняваха проблеми по време на процеса на инсталиране. Честото измиване на пода с воден разтвор на почистващи препарати повреждаше лепилото и плочките се отлепяха много скоро след тяхното поставяне.

Последните подобрения заложиха на по-устойчиви лепилни формули, които предлагат превъзходни свойства на свързване. Адхезивната основа на гърба на плочката направи процеса на инсталиране по-лесен и по-ефективен както за собствениците на жилища, полагащи покритието самостоятелно, така и за професионалистите.

Екологични формули и по-висок стабилитет

С нарастването на загрижеността за околната среда нараства и фокусът върху използването на устойчиви и екологично чисти строителни материали. Съвременните самозалепващи pvc плочки вече включват рециклирани материали и използват лепила с ниско съдържание на летливи органични съединения, за да се намали тяхното въздействие върху околната среда.

Някои производители дори са разработили пвц състави на биологична основа, за да подобрят още повече тяхната екологичност. В същото време имаме продукти с подобрена стабилност на размера. Плочките от миналото бяха склонни към разширяване и свиване при температурни колебания, което водеше до потенциални празнини или изкривяване с течение на времето.

Чрез иновативно инженерство, стабилността и устойчивостта на покритията са значително подобрени. Това подобрение намалява риска от повреда и подобрява тяхното представяне в различни среди. Периодът на експлоатация на подовото покритие беше значително увеличен, без да са нужни корекции в процес на използване.

Най-достъпният водоустойчив под

Пластификаторите, използвани в миналото за покриване на подове, бяха доста чувствителни към намокряне. Поставени в зони с висока влажност или нужда от често измиване, плочките от PVC се раздуваха, разместваха и отлепяха, което налагаше чести ремонти и дори подмяна на цялото покритие.

Съвременните самозалепващи пвц плочки са специално проектирани да се използват във влажни помещения и пространства, които изискват редовно измиване на пода. Случайни разливи на напитки и други течности не могат да компрометират здравината на покритието, защото материалът е напълно устойчив на намокряне. Нещо повече – защитният слой на повърхността не допуска оцветяване на плочката при контакт с пигментите в различите хранителни продукти.

Редно е да поговорим за приложението на нашата серия самозалепващи се плочки за под в банята или на открити тераси, където ще бъдат изложени на контакт с вода. Този вариант не е силно препоръчителен, освен ако се извърши затваряне на фугите с фугираща смес и се положи допълнителен запечатващ слой. Това ще предотврати навлизането на вода под плочката и нейното отлепяне в кратки срокове.

Къде е най-удачно да поставите плочките S22?

Серията pvc плочки S22 е разработена за използване в закрити пространства – жилищни и комерсиални. Те са чудесен вариант за обновяване на стари подови покрития в кухни, антрета и коридори, във всекидневна, хол и трапезария. Поради високата устойчивост на влага, покритието може да се използва също в мокри помещения, килери и мазета.

Кухнята е мястото, където красивият дизайн на нашите залепващи плочки ще ви радва в продължение на години. Ако ви е омръзнал неугледният вид на старата настилка, но нямате средствата да я смените с по-трайно решение, ние ви предлагаме един бърз нискобюджетен вариант.

Коридорът и предверието на дома ви са зоната, която вероятно също се нуждае от обновяване. Тази зона е подложена на силно замърсяване, поради стъпването с мокри и кални обувки. Самозалепващите пвц плочки за под са отлично решение за тези пространства, съчетавайки устойчивост на влага, интензивен трафик и естетичен външен вид.

Възможност да направите ремонта съвсем сами

Едно от най-важните предимства на нашите пвц плочки е лекотата на инсталиране. За да подредите новото си подово покритие не е нужно да търсите майстори, което винаги е свързано с огромен разход на нерви, време и пари. Можете да изпълните ремонта в най-кратки срокове, като за целта не са ви нужни майсторски умения и специални инструменти.

Купувайки висококачествени самозалепващи плочки за под на ниска цена и, спестявайки си пари за тяхното инсталиране, ще можете да обновите интериора в дома си с един доста скромен бюджет. Ще се изненадате приятно, когато осъзнаете, че ремонтите не винаги са шумни и мръсни. Адхезивната основа на плочките ви позволява да избегнете използването на лепила, които често водят до допълнително замърсяване както на работната повърхност, така и на въздуха.

Продукти по категория

Фолио за кухня

Виж продуктите

Подови настилки

Виж продуктите

Самозалепващи тапети

Виж продуктите

Фолиа за прозорци

Виж продуктите