Самозалепващи 3D пана за тавани NA1, 70 х 70см

На склад

Модел: ta032

Въпроси и поръчки:
0888 844 014

 • Цена: 6.00лв.4.60лв.

Триизмерни пана за тавани и стени

 • Размер на тапета: 70 х 70см
 • Дебелина на тапета: 6мм
 • Материал: PE пяна
 • Вид на приложение: самозалепващ се
 • Свалящ се, драскащ се, може да се мие

Паната имат собствено лепило, но препоръчваме да бъдат подсилени и с допълнително! 

Таванът е един от архитектурните елементи, които често пренебрегваме, когато планираме ремонти. Това е плоскост, върху която се работи изключително трудно, поради което обикновено викаме майстори. Вече не е нужно да харчите всичките си спестявания и да живеете в хаос и мръсотия, защото можете да използвате самозалепващи плоскости за таван.

Предлагаме ви таванни плоскости от PE пяна с размер 70 х 70см и дебелина 6 мм. Моделът NA1 има дълбок декоративен релеф, който ще придаде триизмерност и елегантност на интериора. Плочите се предлагат в бяло, но по желание, могат да се боядисат. Самозалепващата основа ви позволява да си спестите използването на лепила.

Технически особености на паната от PE пяна

Нашите самозалепващи пана за таван са строителен материал, който е все по-широко използван в строителната индустрия за различни приложения, най-вече за таванни инсталации. Те са изработени от пенополиетилен (PE), който е лек и издръжлив материал, известен с отличните си топло- и звукоизолационни свойства.

За да ви убедим в предимствата на това декоративно покритие, ще разгледаме в детайли неговите структурни характеристики, предимства и приложение в домашния и комерсиалния интериор. Разбирайки свойствата и структурата на материала, ще ви бъде много по-лесно да се решите да го използвате в своя дом или в търговско помещение.

Най-важните структурни особености на паната за тавани включват:

Състав на материала

Нашите 3д самозалепващи панели за таван се състоят от слой PE пяна, която представлява омрежена пяна със затворени клетки и висока плътност. Затворената клетъчна структура на пяната гарантира, че тя не абсорбира вода, което я прави идеална за влажна среда. Задната повърхност на панела обикновено е покрита със здрав адхезивен слой, който позволява лесен монтаж без необходимост от допълнителни лепила или крепежни елементи.

Таванните панели се предлагат в различни дебелини, вариращи от няколко милиметра до няколко сантиметра, в зависимост от специфичните изисквания на проекта. Стандартните размери на плоскостите обикновено са 600 mm x 600 mm или 600 mm x 1200 mm, което гарантира лесна работа и монтаж. Моделът, който ви предлагаме, е с размери 70 х 70см.

Една от основните структурни характеристики на тези таванни плоскости е тяхната самозалепваща се основа. Адхезивният слой е защитен от специален вид хартия, която се отстранява по време на монтажа, разкривайки лепкавата повърхност, която залепва за тавана или върху други повърхности. Тази функция на панела елиминира необходимостта от традиционните лепила, опростявайки и ускорявайки процеса на инсталиране.

Лекота и лесно боравене

PE пяната е структурно лек материал, което прави инсталацията по-малко трудоемка и бърза. Лекотата на триизмерните самозалепващи тапети за таван им позволява да се задържат дълго залепени на тавана. По-тежките материали се нуждаят от по-здраво фиксиране, поради високия риск да се отлепят при натоварването на собственото си тегло, но не и пяната.

Освен това, ниското тегло на плоскостите, намалява напрежението върху носещата конструкция, позволявайки монтаж върху широк диапазон от тавани без допълнително укрепване. Самозалепващи панели за таван могат да се поставят върху гипсокартон и окачени тавани, като не съществува никаква опасност за носещата повърхност.

Топло и звукоизолация

PE пяната е отличен изолационен материал. Затворената клетъчна структура на пяната създава въздушни джобове, които пречат на преноса на топлина, осигурявайки ефективна топлоизолация. Освен това способността на пяната да абсорбира и заглушава звуковите вълни я прави ефективен акустичен изолатор, който намалява предаването на шум в помещенията или съседните пространства.

Стаите, в които таваните са покрити с плътни панели за таван, губят по-малко топлина през отоплителния сезон, а таванските помещения са изолирани, запазвайки оптимална температура както през зимата, така и през лятото. Използвайки това иновативно покритие, ще постигнете едновременно два важни ефекта – красиво пространство и по-ниски сметки за отопление и климатизация.

Огнеустойчивост и устойчивост на влага

Самозалепващите пана за таван се третират предварително с огнезащитни добавки още по време на производството. Тази обработка спомага за подобряване на огнеустойчивостта на плочите, така че да бъдат по-безопасни в случай на пожар. Подчертаваме, че при бурни пожари, покритието не би могло да запази своята цялост, нито пък да защити основата отдолу.

PE пяната е по своята същност устойчива на влага и това свойство се простира и върху самозалепващите таванни плоскости. Структурата със затворени клетки на материала предотвратява абсорбцията на вода, по този начин плочите стават подходящи за среда с висока влажност, като бани и кухни.

Приложението на таванните пана е по-широко, отколкото вероятно предполагате. Те могат да бъдат монтирани както в жилищни, така и в търговски помещения и върху различни повърхности, включително бетон, гипс и гипсокартон. Освен за тавани, те могат да се използват като изолация на стени, подложка за подови настилки и в ОВК канали за намаляване на конденза.

С какво панелите от пяна превъзхождат другите облицовъчни материали?

Квадратните самозалепващи 3д тапети за таван притежават набор от качества, които ги отличават и ги правят топ избор за облицовка на стени и тавани. Едно от най-значимите им предимства е тяхната лекота. За разлика от по-тежките материали като дърво или ПВЦ, панелите от PE пяна са лесни за боравене, транспортиране и инсталиране. Това не само намалява разходите за труд, но и ускорява монтажа, спестявайки ценно време по време на ремонта.

Освен това топлоизолационните свойства на PE пяната са изключителни. Декоративните панели могат ефективно да регулират вътрешните температури, което води до намалена консумация на енергия за отопление и охлаждане. В резултат на това сметките ви за електричество ще бъдат по-ниски, а общата енергийна ефективност на сградата ще се повиши многократно.

Шумовото замърсяване е често срещан проблем във вътрешните пространства, особено в панелните блокове, но клетъчната структура на PE пяната ѝ позволява да абсорбира звука ефективно. Това нейно свойство създава по-спокойна и комфортна среда. Нашите плоскости за таван са особено подходящи за места, където намаляването на шума е от решаващо значение, като офиси или конферентни зали.

Друга сила на PE пяната е нейната устойчивост на влага. За разлика от материалите, които са податливи на увреждане от вода, паната от пенополиетилен не абсорбират вода, което ги прави идеални за зони с висока влажност или излагане на пара и водни пръски. Предотвратявайки развитието на мухъл и плесен, таванните плоскости допринасят за по-здравословна среда и качество на въздуха в помещенията.

Освен това таванните 3D пана се предлагат в различни дизайни, цветове и шарки, предоставяйки широка гама от естетически възможности. Тази гъвкавост позволява на архитектите и дизайнерите да съчетават панелите с различни интериорни стилове и да създават визуално привлекателни пространства.

По отношение на поддръжката панелите за таванна облицовка са повече от превъзходни. Те са лесни за почистване и изискват минимални усилия, за да изглеждат отлично. Едно просто избърсване с влажна кърпа или почистване с мек почистващ препарат е достатъчно, за да поддържате естетичния им вид и чистотата на тавана.

Вземайки предвид общите разходи, облицовката с тавани плоскости се оказва рентабилно решение. Цената им е по-достъпна от тази на някои първокласни облицовъчни материали, а тяхната лека структура също така елиминира необходимостта от обширна структурна опора по време на монтажа. Това помага да се направят допълнителни икономии на строителни разходи.

Въпреки че не са толкова издръжливи колкото твърдите материали, паната от PE пяна са сравнително здрави и могат да издържат на нормално износване. Чрез осигуряване на правилен монтаж и редовна поддръжка, животът им може да бъде значително удължен. Не използвайте твърди инструменти и абразивни препарати, когато ги почиствате.

Безопасността е от първостепенно значение при всеки интериорен проект, затова ви уверяваме, че паната 3Д, които ви предлагаме, са напълно безопасни и нетоксични. Спокойно можете да покриете с тях таваните на вашата кухня, хол и дори спалнята и стаите на децата ви. Материалът не отделя летливи органични вещества и неприятна миризма във въздуха.

В обобщение можем да кажем, че таванните самозалепващи пана притежават уникален набор от предимства, които ги правят по-добри от другите облицовъчни материали в специфични приложения. Разбирането на изискванията на проекта и оценката на фактори като среда, естетика, бюджет и производителност ще помогне да се определи дали панелите са идеалният избор за конкретна сграда или пространство.

Особености на инсталацията

Монтажът на 3д пана за таван може да варира като вид и брой на операциите в зависимост от производителя и спецификата на конкретния продукт. При панелите, които не разполагат със самозалепваща основа, процесът е по-бавен и тромав, а замърсяването на повърхностите и въздуха в помещението е неизбежен.

Нека обаче разгледаме някои общи дейности и стъпки, които обикновено участват в процеса на инсталиране:

 • Подготовка на повърхността: Уверете се, че повърхността на тавана е чиста, суха и почистена от прах, мазнини и всякакви замърсители.Изгладете всички несъвършенства или неравности по тавана със шкурка или шпакловка;
 • Измерване и рязане: Измерете размерите на тавана, за да определите необходимия брой3д тапети за таван. Изрежете панелите, които ще поставите в ъгли, чупки и други проблемни участъци. За целта можете да използвате остър макетен нож или ножица. Уверете се, че сте оставили място около краищата, за да позволите разширяване на материала;
 • Залепяне: Внимателно поставете залепващата страна на панела върху повърхността на тавана.Натиснете силно, за да осигурите здраво залепване.Подравнете точно краищата и ъглите на всеки панел;
 • Подравняване на ръбовете: Уверете се, че подравнявате ръбовете правилно, за да създадете безшевен външен вид.Избягвайте застъпване или оставяне на празнини между панелите;
 • Подрязване и довършване: Отрежете излишните части от 3d тапети за таван или припокриващите се ръбове, ако е необходимо за да получите чист и професионален завършек. Внимавайте да не повредите повърхността на пяната по време на тази стъпка;
 • Боядисване (по избор): Някои пана за тавани могат да бъдат боядисани, ако желаете различен цвят или покритие. Ако решите да боядисате панелите, уверете се, че използвате подходяща боя, която прилепва добре към материала от пяна.

След като паната са вече залепени на тавана и подредени в синхрон с неговата форма, идва моментът, в който трябва да почистите помещението и да го приведете в годен за обитаване вид. Съберете изрезките и защитната хартия, която сте премахнали. Това е всичкият отпадък, който ще имате в края на инсталационния процес.

В случай че сте използвали допълнително лепило за по-здраво свързване на монтираните 3Д панели за таван, е нужно да изчакате технологичното време за втвърдяване на лепилото. Макар върху облицовката да не се очаква да има оказан натиск, е редно да се изчака покритието да се залепи здраво преди да се инсталират осветителни тела или да се извършват други строително-монтажни работи.

Таванните панели от полиетиленова пяна изискват относително ниска поддръжка, но е важно да следвате всички указания за почистване и боядисване, предоставени от производителя, за да гарантирате тяхната дълготрайност и безупречен външен вид. Винаги се обръщайте към инструкциите за монтаж, предоставени от производителя на 3d панели за таван, които използвате.

Различните марки или типове плоскости за тавани може да изискват малко по-различни процеси на монтаж, така че е важно да следвате указанията, препоръчани за конкретния вид продукт, ако искате да постигнете най-добри резултати.

Съвети за удължаване живота на таванното покритие

Всеки таванен панел от пяна, който ще откриете на пазара, има крехка структура. Това поставя редица изисквания относно поддръжката на готовата облицовка, на които е важно да обърнем внимание. Следващите съвети ще ви помогнат да се радвате дълго на стилен интериор и да не съжалявате, че сте избрали евтини тапети за таван вместо по-тежко и сложно покритие.

На първо място е важно да знаете, че този модел пано за таван може да се надраска, когато се обработва с твърди и остри метални инструменти. При почистването не бива да използвате шпакли и телени четки, за да отстраните петна от боя, например. Желателно е също да бъдете много внимателни с използването на химични средства като ацетонов разредител, които могат да променят структурата и визията на паната.

За изглежда таванът ви привлекателен дълго време можете да го почиствате с влажна кърпа или гъба, напоена в мек почистващ препарат. Декоративният PE панел за таван не се страхува от намокряне, но по-агресивните почистващи средства определено биха могли да причинят захабяване на най-горния декоративен слой. Вследствие на това паната могат да пожълтеят и да изгубят привлекателния си облик.

Предвид наличието на дълбок релеф при конкретния модел декоративни панели за таван, боядисването с валяк е практически невъзможно. Препоръчваме да нанесете боята преди залепване, като се уверите, че е напълно изсъхнала преди началото на монтажа.

Не се колебайте да импровизирате с нашите самозалепващи тапети за таван, предлагани на супер ниска цена. Това е покритие, което ви позволява да трансформирате за броени часове облика на всяка стая. С негова помощ също така ще си създадете една приятна и комфортна среда.

Продукти по категория

Фолио за кухня

Виж продуктите

Подови настилки

Виж продуктите

Самозалепващи тапети

Виж продуктите

Фолиа за прозорци

Виж продуктите