Самозалепващ XPE панел Мрамор YP-18, 30 х 60см

На склад

Модел: ta452

Партиден номер YP-18

Въпроси и поръчки:
0888 844 014

  • Цена: 5.90лв.3.00лв.

Панели за стена
Материал: XPE пяна
Външен PVC слой
Мраморен дизайн
Размер на паното: 30 х 60см
Дебелина: 2.5мм
Самозалепване
Добри топлоизолационни свойства
Водоустойчивост

XPE пяната е вид полимерен материал с добър и независим обтураторен отвор и гладка повърхност и добра еластичност, като същевременно е пълен с висок механичен интензитет и добра топлоизолация, добра водоустойчивост, добре устойчива на стареене, на висока температура, на химикали корозия и различни среди.

Отлично решение за облицовка и декорация на стените е нашият самозалепващ XPE панел Мрамор YP-18. С размери 30 х 60см, той ви позволява да покриете бързо една значителна площ от вертикалните и хоризонтални повърхности. Панелите са предназначени за интериорна употреба, поради риск от намаляване на адхезивните свойства на лепилото при излагане на агресивни атмосферни въздействия.

Структурни особености на материала

Панелът Мрамор със самозалепваща основа  е лесен и удобен за използване облицовъчен материал, който може да се използва във всяко жилищно или комерсиално помещение, включително в кухни и бани. Универсалното приложение на декоративните панели се дължи на специфичните свойства и структурни особености на материала.

XPE (cross-linked polyethylene) е лек, но издръжлив материал, известен със своите отлични топлоизолационни свойства, устойчивост на влага и омекотяващ стените ефект. Той представлява разпенен полиетилен със затворени клетки, направен от полиетиленови молекули, омрежени чрез химичен или радиационен процес. В резултат имаме структура с взаимосвързани клетки, придаващи здравина, устойчивост и издръжливост на материала.

Една от ключовите характеристики на XPE пяната са нейните изключителни топлоизолационни свойства. Структурата със затворени клетки на XPE паната минимизира преноса на топлина, помагайки за поддържане на комфортни температури в помещенията, като същевременно намалява енергийните разходи за отопление и охлаждане.

Подходящи за бани и кухни

XPE панелите, имитиращи мрамор, са отлично решение за покриване на стените в бани и кухни. Полиетиленовата пяна е по своята структура устойчива на влага, което позволява на панелите не само да запазят декоративните си качества, но и да защитят стената от влагата. Материалът не допуска развитието на плесен и мухъл и е лесен за почистване. Той дава възможност за поддържане на чиста и здравословна среда.

Плътната структура на XPE пяната допринася за нейните звукопоглъщащи способности. Панелът не само създава уютна обстановка, но и намалява предаването на шум между помещенията и подобрява акустиката в пространството. Това е особено полезно в домашни условия, офиси или търговски помещения, където контролът на шума е от съществено значение за комфорта и производителността.

Продукти по категория

Фолио за кухня

Виж продуктите

Подови настилки

Виж продуктите

Самозалепващи тапети

Виж продуктите

Фолиа за прозорци

Виж продуктите