Интериорен панел тип мрамор 122 х 244см

На склад

Модел: ta258

Въпроси и поръчки:
0888 844 014

 • Цена: 99.00лв.
 • Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойства
 • Лесен и бърз монтаж, който не изисква специални умения
 • Свързването чрез зъб гарантира липсата на термомост
 • Панелите не добавят излишна тежест на сградата
 • Покритието е удароустойчиво, а боята издържа на всякакви атмосферни влияния и UV лъчи
 • Материал: PVC и калциев прах
 • Пет слоя
 • Външен 3D принт слой
 • Размер на панела: 122 х 244см
 • Дебелина: 3мм


Декоративните ПВЦ мраморни панели се използват широко в интериорния дизайн, когато целта е да се създаде едно луксозно изглеждащо и стилно пространство. Панелът, който ви предлагаме, е с размери 122 х 244 см. Големината му е достатъчна, за да покриете малък участък от стената и да създадете акцент. Ако планирате да покриете цяла стена с този вид облицовка, цената на проекта пак ще остане съвсем ниска.

Кое прави PVC панелите толкова привлекателни?

Причината за нарастващата популярност на панелите от поливинилхлорид (ПВЦ) се дължи на привлекателния външен вид и ниската цена на материала. В същото време поддръжката на пластмасовите стенни покрития е много проста и не изисква особени усилия. Сред предимствата на нашите декоративни мраморни пана трябва да подчертаем издръжливостта и устойчивостта на висока влажност, дори по ръбовете.

Тези характеристики позволяват успешното използване на материала за облицовка на стените в бани и кухни, тъй като той може да издържи добре на високата влажност и пръски вода. Бихте могли достатъчно бързо да оформите стена или друга повърхност с мраморния панел, а гладката му текстура ще ви радва с елегантния си външен вид.

Панелите с мраморен принт са чудесен начин да скриете неравности по стените, както и електрическите проводници. Цената на няколко панела заедно с професионалната инсталация (ако се монтират от професионалист), е неколкократно по-ниска от стойността на качествено направена шпакловка. Да не говорим за бързината и чистотата при изпълнение на операцията.

PVC с добавен калциев прах – отлични звуко и топлоизолационни свойства

Нашите мраморни панели за стена са изработени от PVC материал с добавен към него калциев прах. Благодарение на това те придобиват отлични шумо- и топлоизолационни свойства, дължащи се на комбинация от фактори, свързани със състава и структурата на материала. Тези свойства правят панелите подходящи за различни интериорни проекти, където изолацията на стените е търсен ефект.

Заслужава си да разгледаме по-внимателно причините за превъзходните изолационни способности на PVC панелите с калциев прах и те са:

Плътност и маса: Калциевият прах, когато се добави към поливинилхлорид, увеличава общата плътност и маса на материала. Материалите с по-висока плътност са по-ефективни при блокиране на предаването на звук и топлина. Допълнителното тегло, осигурено от калциевия прах, подобрява способността на панела да абсорбира и разсейва тези източници на енергия.

Звукопоглъщане: Звукоизолацията е силно повлияна от способността на материала да абсорбира звукови вълни. Когато калциевият прах се включи в състава на декоративните мраморни панели, той действа като звукопоглъщащ пълнител. Малките частици калций нарушават предаването на звуковите вълни, намаляват интензитета им и им пречат да преминат през материала. Това е особено важно в условия, където намаляването на шума е от съществено значение – спални, офиси, конферентни зали и т.н.

Топлоизолация: Калциевият прах подобрява топлоизолационните свойства на PVC панелите. Комбинацията от естествените изолационни качества на PVC с топлинната маса на калция води до материал, който е ефективен както при задържане, така и при съпротивление на топлинния поток. Панелите са идеални за приложения, където контролът на температурата е от съществено значение, като например в строителството на сгради и ОВК системи.

Непроводникови свойства: PVC е лош проводник на топлина и електричество. Добавянето на калциева пудра не променя значително това свойство. В резултат мраморните пана са отлични изолатори както на топлина, така и на електрически ток. Това им качество ги прави подходящи за електрически кутии, където предотвратяването на натрупване на топлина е от решаващо значение за безопасността и работата на електронните компоненти.

Повишена твърдост: Калциевите добавки увеличават както плътността, така и твърдостта на паната. Тази добавена здравина е особено полезна в приложения, където структурната цялост на стенните и таванни плоскости е от съществено значение. Комбинацията от твърдост и изолационни свойства гарантира, че декоративната облицовка остава издръжлива и ефективна във времето.

Устойчивост на влага: Този тип мраморни плоскости за стена са известни със своята устойчивост на влага. Това качество е от полза във влажни среди, като бани и кухни, където поддържането на удобен и сух интериор е от съществено значение. Влагоустойчивостта също допринася за дългосрочната издръжливост на панелите, тъй като са предотвратени повреди в стената, причинени от проникване на вода.

Рентабилност на интериорния проект: Производството на PVC покрития с калциев прах е рентабилно. Поливинилхлоридът е сравнително евтин материал и добавянето на калциев прах не увеличава значително производствените разходи. Ниската цена прави панелите привлекателен избор за строители и собственици на жилища, които търсят ефективни решения за изолация при скромен бюджет.

Отличните шумо- и топлоизолационни свойства на мраморните плоскости ги правят добър избор за множество приложения в строителството и интериорния дизайн. Независимо дали искате да създадете по-тихо и комфортно жилищно пространство или да подобрите енергийната ефективност на дома си, тези стенни покрития ще отговорят на най-високите ви очаквания.

Производствена технология – защо е важен фактор за качеството на паното?

Когато купувате интериорни панели за стена, трябва да се съсредоточите върху температурните условия, при които могат да се използват, както и върху метода на оцветяване на материала. По този показател повечето PVC плоскости могат да издържат на температурни промени от около 20 градуса по Целзий, но има специални видове, за които е допустим по-голям диапазон: от минус 40 до плюс 115 градуса по Целзий.

Що се отнася до метода на полагане на декоративния принт, горната повърхност на строителния материал е покрита с декоративно изображение, чрез използване на специален метод за отпечатване. Върху изображението се нанася защитен лъскав или матов слой, който придава на панелите устойчивост на износване и UV радиация, антистатични характеристики и други полезни качества.

Производствената технология, по която се произвеждат мраморни ПВЦ пана, включва няколко ключови стъпки:

 • Подготовка на суровината: панелите се правят от поливинилхлоридна смола, която се смесва с различни добавки, включително пластификатори, стабилизатори и пигменти.Тези добавки определят цвета, гъвкавостта и издръжливостта на панела;
 • Екструзия: В процеса на екструзия сместа се нагрява и се прокарва през матрица, за да се създаде желаната форма на стенния панел.Тази матрица може да бъде персонализирана, за да произвежда различни профили, шарки и текстури за панелите;
 • Охлаждане: След екструзията, панелите се охлаждат бързо, за да се втвърди материала и запази формата си.Този процес на охлаждане може да включва въздушно или водно охлаждане, в зависимост от конкретната производствена настройка;
 • Рязане и оразмеряване: Непрекъснатият екструдиран материал се нарязва на отделни дължини.Панелите обикновено се изрязват до стандартни размери, но могат да бъдат и персонализирани според спецификациите на клиента;
 • Обработка на повърхността: Готовите pvc мраморни панели се подлагат на допълнителна обработка на повърхността, за да се подобрят техният външен вид и свойства.Това обикновено включва добавяне на печатен дизайн, релефни шарки за текстура или нанасяне на защитен слой за подобряване на устойчивостта на надраскване и UV защита;
 • Контрол на качеството: На финалния етап от производството се извършват проверки на качеството, за да се гарантира, че декоративните плоскости отговарят на желаните спецификации за размер, форма, цвят и цялостно качество.Всички модули, които не отговарят на стандартите, се рециклират.

Важно е да се отбележи, че този вид стенна облицовка се предлага в различни стилове, покрития и методи на монтаж. Някои пана имат дизайн на профил и жлеб за лесно заключване, докато други, какъвто е нашият случай, се монтират чрез използване на монтажна смес за директно залепване към стената.

Точният производствен процес и използваното оборудване може да варира от един производител до друг, но общите стъпки, описани по-горе, са често срещани при производството на мраморни пана за стена. Освен това екологичните съображения са изключително важни, тъй като при производството могат да се генерират токсични странични продукти. Днес много производители използват екологични процеси и материали, за да намалят вредните емисии.

От какви слоеве се състои многослойната структура на панела?

Декоративните стенни пана обикновено се състоят от множество слоеве, всеки от които изпълнява специфична задача за осигуряване на издръжливост, естетика и функционалност. Съставът на тези слоеве може да варира в зависимост от производителя и продукта, но общата многослойна структура на панелите включва следните слоеве:

Основа: Това е базовият слой и обикновено е направен от твърд PVC (поливинилхлорид) материал. Той осигурява структурна опора и гарантира издръжливостта на панела. Този слой също така служи като бариера срещу влага, за да предпази стената от щети при евентуално намокряне.

Принт: Върху основния слой се поставя пласт, на който е отпечатан декоративният принт. Този слой е отговорен за декоративния аспект на нашите панели за стена мрамор и може да включва различни модели, текстури или изображения, имитиращи вида на други материали като дърво, камък или тухла. За създаване на реалистични дизайни се използват високотехнологични техники за печат.

Износващ слой: Износващият слой представлява прозрачно, защитно покритие, нанесено върху печатния слой. Той служи за защита на печата от надраскване, избледняване и други форми на износване. Защитният слой обикновено е направен от прозрачен PVC или акрил и може да бъде подсилен с допълнителни материали като калциев прах за допълнителна издръжливост.

Пяна или изолационен слой (по избор): В някои случаи стенните плоскости могат да имат изолационен слой. Той може да бъде направен от разпенен материал, като експандирана PVC пяна, за да осигурява топлоизолационни и звукоизолационни свойства. Не всички мраморни пвц пана с ниска цена имат този слой, тъй като това зависи от предназначението и дизайна на продукта.

Тези слоеве работят заедно, за да създадат интериорен панел тип мрамор, който е не само естетически приятен, но и издръжлив и лесен за поддръжка. Изборът на материали и качеството на изработка може да варира при различните марки и продуктови линии, така че е важно да вземете предвид специфичните характеристики и спецификации на паната, от които се интересувате, за да сте сигурни, че отговарят на вашите нужди.

Приложение на стенния панел от ПВЦ

Поливинилхлоридът е универсален и широко използван материал в различни индустрии поради своята издръжливост, достъпност и лесен монтаж. Що се отнася до, така актуалните в момента декоративни панели за стена мрамор, те придобиха популярност поради широкия си спектър от приложения, обхващащи както жилищния, така и търговския интериор.

Тези декоративни покрития се използват за облицовка на вътрешни стени. Те могат да бъдат инсталирани в различни помещения, включително кухни, бани, спални и всекидневни. PVC панелите са привлекателна и хигиенична алтернатива на традиционните стенни покрития като бои, тапети или керамични плочки. Те са лесни за почистване и поддръжка, което ги прави подходящи за помещения, където хигиената е приоритет.

Композитните покрития стават все по-предпочитана облицовка за бани поради пълната им устойчивост на влага. Те са издръжлив и водоустойчив вариант за покриване на стени и тавани в банята. Непорестата повърхност на панела предотвратява проникването на вода и влага в материала, предотвратявайки проблеми като развитие на мухъл и плесен.

Кухните могат да бъдат предизвикателна среда за стенните покрития поради наличието на пръски от готвене и постоянното почистване. Декоративните PVC пана тип мрамор предлагат идеално решение, тъй като се почистват лесно и са устойчиви на петна. Приятният декоративен ефект на тази облицовка позволява на собствениците на жилища да постигнат желаната естетика.

Стенните облицовки от ПВЦ не се ограничават до домашния интериор. Те все повече се използват в търговски условия като ресторанти, хотели и здравни заведения. Тяхната издръжливост и лекота на почистване ги прави подходящи за зони с голям трафик. Панелите от нашата колекция също са рентабилен избор за фирми, които искат да поддържат чиста и привлекателна среда за своите клиенти.

Магазините често използват декоративни плоскости за стена мрамор заради тяхната гъвкавост при създаването на привлекателни дисплеи. Тези покрития се предлагат също в различни цветове и покрития, което улеснява адаптирането им към естетиката на магазина и създаването на привлекателна среда за пазаруване.

Паната с многослойна структура и добавка от калциев прах предлагат отлична акустична изолация, с което могат да бъдат полезни в пространства, където контролът на звука е от съществено значение. Те спомагат за намаляване на нивата на шум, което ги прави подходящи за музикални студия, спа центрове и офис пространства.

Освен привлекателност на интериора, виниловите облицовки предлагат добра топлоизолация в помещенията, където са инсталирани. Със способността си да помагат за намаляване на енергийните загуби при отопление и климатизация, те са желани както в жилищните, така и в търговските сгради. Изолацията на стените никога преди не е имала толкова ефектно и стилно присъствие в интериора.

Накратко, големите стенни панели мрамор са универсално решение за редица приложения - от частни жилища до търговски и индустриални обекти. Тяхната издръжливост, лесен монтаж, устойчивост на влага и голямо разнообразие от дизайни ги правят популярен избор за всички, които искат да подобрят не само функционалността, но и естетиката на своите пространства.

Независимо дали имате нужда от чиста и хигиенична среда, рентабилно стенно покритие или персонализиран интериорен дизайн, панелите от ПВЦ могат да осигурят практично и привлекателно решение на много по-ниска цена, отколкото е възможно да се постигне с други материали.

Защо панелите, имитиращи мрамор са толкова привлекателни за купувачите?

Панелите, имитиращи мраморна повърхност, са привлекателни по много причини. Нека не забравяме, че мраморът е скъп естествен камък, използван за стенна и подова облицовка в дворците на императори и крале. Мраморните стени са лукс, който дори днес малцина могат да си позволят.

Истинският мрамор е скъп материал, както по отношение на разходите за материала, така и по отношение на монтажа. Стенните ПВЦ мраморни панели са с ниска цена, представлявайки по-рентабилна алтернатива, която може да имитира съвършено външния вид на истинския камък срещу съвсем малка част от цената.

Изкуствените стенни покрития могат да копират точно естествената красота и елегантност на мрамора. Те се предлагат в различни модели, цветове и текстури, което ви позволява да изберете стила, който най-добре отговаря на вашите предпочитания за пространство и дизайн. В същото време са доста леки и не натоварват стените.

Лекотата прави декоративния ПВЦ мраморен панел лесен и удобен за транспортиране и инсталиране. По този начин с него се спестяват разходите за труд и времето за монтаж. Поставянето на панелите в бани и кухни носи редица предимства, като усещането за лукс е сред основните. За разлика от естествения материал, имитацията е устойчива на развитие на плесени и петна. Почистването ѝ не изисква специални инструменти и химикали.

Благодарение на достъпната цена, днес всеки може да създаде ефект мраморна стена в дома си или в своето бизнес пространство, използвайки такъв тип интериорен панел за стена. Мраморът се среща в множество цветови вариации, но белият камък с нежни сиви нишки е класическият и най-харесван вариант.

Не можем да не отбележим разликите в изискванията за почистване на естествения и изкуствения материал. Истинският мрамор изисква редовна поддръжка, включително запечатване и почистване, за да запази външния си вид. Имитиращите пвц панели мрамор, от друга страна, са проектирани да нямат нужда от особена поддръжка. С непорестата си структура те са повече от лесни за почистване.

PVC панелите са издръжливи и преди всичко устойчиви на влага. Тяхната влагоустойчивост ги прави подходящи за използване в помещения, където истинският мрамор може да не е най-практичният избор, особено във влажни среди като бани и кухни. Разликата между естествения камък и интериорни панели тип мрамор се състои в структурата на повърхността. В единия случай тя е пореста, а в другия – гладка и плътна, непропускаща дори най-фините водни капки.

Не можем да не се фокусираме върху естетиката, тъй като това е основна задача на изкуствените мраморни пвц пана за стена. Истинският мрамор има естествени вариации в цвета и шарката, които може да не отговарят на изискванията за естетика на дизайна. Имитиращите стенни облицовки обаче предлагат последователност във външния си вид, осигурявайки стилизирана концепция за интериора.

И все пак основната разлика си остава цената. Някои видове мрамор са редки и могат да бъдат доста трудни за намиране. От друга страна изкуствените пвц пана тип мрамор са с достъпна цена и улесняват постигането на вида на специфични видове мрамор без предизвикателствата на снабдяването с редки и скъпи естествени камъни.

Като цяло, привлекателността на стенните плоскости имитация на мрамор се крие в способността им да предложат луксозния и елегантен външен вид на истинския материал, като същевременно са по-достъпни, гъвкави и лесни за поддръжка. Това ги прави практичен избор за различни дизайнерски проекти.

Особености на монтажа

Монтирането на нашия PVC мраморен панел върху стена става чрез залепване. Този метод цели да бъде рентабилен и сравнително лесен начин за подобряване на естетиката на помещението, особено в зони, където устойчивостта на влага и замърсяване е изключително важна.

Тънкостите при монтажа са част от арсенала на професионалистите, но ако все пак решите да инсталирате панелите сами, то има някои неща, които е важно да знаете. Ключов фактор за здравината на облицовката и естетичния вид на декора е подготовката на основата. Уверете се, че повърхността на стената е чиста, суха и гладка.

Отстранете всякакви замърсявания, прах или напукана мазилка. Поправете всички пукнатини или несъвършенства по стената. Ако стената е боядисана, се препоръчва повърхността да се направи леко грапава с шкурка, за да се подобри адхезивното свързване между основата и самия PVC мраморен панел.

Лепилата за плоскости за стена имитиращи мрамор трябва да са специално предназначени за PVC материали и да са водоустойчиви. Обичайните лепила, използвани за такива покрития, включват строителни лепила на базата на разтворители, полиуретанови лепила или специално формулирани адхезиви за поливинихлорид. Някои примери включват SikaBond, Liquid Nails или лепило, предоставено от производителя на панелите.

Лепилото може да се положи само върху панела, само върху стената или върху двете повърхности. Желателно е да се нанесе равномерно, като се внимава в зоната на ръбовете, за да се избегне изтичане след притискане към стената. Препоръчваме да лепите вашите красиви мраморни pvc пана при умерена стайна температура или при условията, посочени от производителя.

 

Продукти по категория

Фолио за кухня

Виж продуктите

Подови настилки

Виж продуктите

Самозалепващи тапети

Виж продуктите

Фолиа за прозорци

Виж продуктите